Πέμπτη 13 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Δεν κάνει για εκπρόσωπος της Αντίστασης, κάποιος που την καπηλεύεται

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στα πλαίσια της περιοδείας της στον ΟΛΠ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς αντιμετωπίζει το ΚΚΕ την επίθεση του κ. Γιαννόπουλου, ενάντια στο «Ριζοσπάστη», τόνισε: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης εμπορεύεται και καπηλεύεται την Εθνική Αντίσταση. Ακόμα και στην περίπτωση, που δεν ισχύουν αυτά που λένε, δε λέω ότι έχει δίκιο, ακόμα και να μην είχαν βγει στη δημοσιότητα αυτά που βγήκαν, ακόμα κι αν ήταν μεγάλος αγωνιστής και μόνο το γεγονός του ότι καπηλεύεται και εμπορεύεται την Εθνική Αντίσταση, δεν κάνει για εκπρόσωπός της.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Να βάλω ένα ερώτημα: Η στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, όπου δεν έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί, όπου εκβιάζει "σε κρατάω μην πεις τίποτα μην στα βγάλω στη φόρα", εκπορεύεται μόνον από τον ίδιο; Εμείς νομίζουμε ότι η κυβέρνηση παίζει αυτό το χαρτί, για να κλέβει ψήφους από τα αριστερά.

Ξεκινάει τώρα και το υπουργείο Αμυνας, σε συνεννόηση με τοπικά παραρτήματα Αντιστασιακών Οργανώσεων, για να απονείμει μαζικά μετάλλια σε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης σε όλη την Ελλάδα. Μόνο στη Θεσσαλονίκη θέλει να απονείμει 3.000 μετάλλια! Ε, όχι! Το '81 και το '82 κορόιδευαν έναν κόσμο κι αν θέλετε ήταν εύκολο τότε, επειδή σε άλλες χώρες της Ευρώπης η Εθνική Αντίσταση είχε αναγνωριστεί 30 χρόνια πριν και στην Ελλάδα είχε καθυστερήσει.

Εμείς πιστεύουμε ότι κανένας αντιστασιακός δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος, όταν βραβεύεται μέσα σε γήπεδα για προεκλογικούς λόγους, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση έχει αφήσει ανολοκλήρωτα τα αιτήματα των αντιστασιακών, ενώ χρησιμοποιεί την Εθνική Αντίσταση, για να κάνει πολιτική. Εχετε ακούσει στελέχη του ΚΚΕ να προβάλλουν την ιδιότητα του αντιστασιακού; Πρέπει να υπάρχει και μια σεμνότητα. Ακόμα και αν ο κ. Γιαννόπουλος ήταν στρατηλάτης του ΕΑΜ και στον ΕΛΑΣ και μόνο το γεγονός ότι θυμάται "στα άρματα στα άρματα", όταν πρέπει να υποκλέψει αριστερούς ψήφους δεν κάνει για αντιστασιακός. Δεν κάνει για εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης.

Ο "Ριζοσπάστης" ήδη έχει μια συμπαράσταση και ελπίζουμε να έχει ακόμη μεγαλύτερη, όπως και εμείς αλλά και η εφημερίδα μας συμπαραστεκόμαστε και πρέπει πάντα να συμπαραστεκόμαστε στους δημοσιογράφους και σε κάθε εφημερίδα, που διώκεται για πολιτικούς λόγους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ