Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σε χώρους δουλειάς και γειτονιές θα βρεθούν οι ταξικές δυνάμεις

Από τη δράση του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη δράση του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα, Τρίτη, 22 Μάρτη, το ΠΑΜΕ διοργανώνει Μέρα Πανελλαδικής Δράσης σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που θα εγκριθούν στις 25 Μάρτη. Στην πρώτη γραμμή μπαίνει η συζήτηση με τους εργάτες και τις εργάτριες, για τον τρόπο και τις μορφές οργάνωσης της πάλης, προκειμένου να προχωρήσει η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση. Ταυτόχρονα, όμως, η σημερινή μέρα δράσης αποκτά και ένα νέο, ξεχωριστό περιεχόμενο, μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη. Αναδεικνύεται, λοιπόν, η ανάγκη η εργατική τάξη της χώρας μας να σταθεί αλληλέγγυα στο δοκιμαζόμενο λιβυκό λαό.

Τα ταξικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει μια σειρά δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, συζητήσεις σε HILTON και METROPOLITAN.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ) και το Συνδικάτο της Αττικής, εξορμήσεις και συζητήσεις με εργαζόμενους σε μεγάλα εργοστάσια (ΛΕΜΟΝΗΣ, ΦΕΙΔΑΣ, ALMA, ΤΣΑΚΙΡΙΣ, ΜΑΝΤΑΡΙΝΟ, ELITE και ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ).

Η Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών και το Συνδικάτο της Αττικής, συζητήσεις σε ΦΑΓΕ, ΚΑΤΣΕΛΗΣ, ΕΒΓΑ, TASTY.

Η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου και η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων προχωρά σε εξορμήσεις σε ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ, ΜΕΤΡΟΝ, 3Ε ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΤΥΠΟΧΡΩΜ, ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ κλπ.

Ιδιαίτερη δράση αναπτύσσει και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». Στον προσανατολισμό του Συνδικάτου συνδυάζεται και η δουλειά μπροστά στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση την Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του (ΕΚΑ, 2ος ορ.) καθώς και οι αρχαιρεσίες που πραγματοποιούνται από τις 10 έως τις 18 Απρίλη. Για αύριο έχει προγραμματίσει συζητήσεις με εργαζόμενους στα εργοστάσια: ΚΑΟΥΣΗ, ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ, ΣΒΑΜΠΕ, ΖΩΓΟΜΕΤΑΛ και ΕΔΡΑΣΗ. Χτες, πραγματοποίησε εξορμήσεις σε ΠΥΡΚΑΛ, ΔΕΝΑΞΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ.

Σε Μακεδονία - Θράκη

Στη Θεσσαλονίκη, προγραμματίζονται εξορμήσεις από το πρωί στα εργοτάξια καθαριότητας, ηλεκτρολογικού και στο Μηχανολογικό του Δήμου. Το μεσημέρι σε εργοστάσια (Βασιλειάδη, ΠΑΛΑΠΛΑΣΤ, Χαλυβουργείο, ΕΛΠΕ, ΣΙΔΕΝΟΡ, κλπ.) και στις 5 το απόγευμα στα καταστήματα σε όλους τους εμπορικούς δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Στην Ξάνθη, το πρωί σε χώρους του εμπορίου, σούπερ μάρκετ, Περιφέρεια, ΙΚΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΟΑΕΔ, τράπεζες. Το μεσημέρι στα εργοστάσια ΣΕΚΑΠ, «Αλουμίλ», «Sunlight» και το απόγευμα πανεξόρμηση στην κεντρική πλατεία και ομιλίες στα καφενεία της οδού Τσαλδάρη. Το βράδυ στο εργοστάσιο «Πλαστικά Θράκης».

Στην Κοζάνη, το πρωί σε νοσοκομείο, δήμο, αντιπεριφέρεια, σχολεία, ΤΕΙ. Στη Φλώρινα, σε σούπερ μάρκετ και νοσοκομείο.

Στην Καβάλα, σε νοσοκομείο, δασαρχείο, νομαρχία, ΟΤΕ, ΔΕΗ, πολυκαταστήματα και το απόγευμα πικετοφορία και μαζική εξόρμηση στην αγορά.

Στην Αλεξανδρούπολη σε ΟΤΕ, ΙΚΑ, Δημαρχείο, ΔΕΥΑ, ΔΕΗ και το απόγευμα σε σούπερ μάρκετ.

Στη Δράμα σε νοσοκομείο, ΒΙΠΕ και το απόγευμα σε συνοικίες της πόλης. Αντίστοιχες εξορμήσεις θα γίνουν και στις υπόλοιπες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ