Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
Χιονοστιβάδα αντιδράσεων από τις ταξικές δυνάμεις

Κλιμακώνονται οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Δυναμώνει το κύμα της αντίδρασης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη από τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, που με συγκεντρώσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις μπαίνουν μπροστά, για να πάρει παλλαϊκά χαρακτηριστικά η καταδίκη του νέου μακελειού για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επίθεση και καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Λιβύης. Το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης νομού Αττικής, με ανακοίνωσή του απαιτεί «να σταματήσει τώρα η επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη Λιβύη». Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, σημειώνει: «Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ - Ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη: Δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος».

Αντίστοιχα, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, σημειώνει: «Μετά τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σομαλία, σειρά πήρε ο Λιβυκός λαός να υποστεί τη σφαγή από τους μακελάρηδες των λαών με πρώτη και καλύτερη την ΕΕ, επειδή η χώρα του βρίσκεται στο δρόμο των πετρελαίων και του φυσικού αερίου». Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών καλεί «όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου σε ενεργό συμμετοχή στον αγώνα με τις δυνάμεις που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό και τις επεμβάσεις του, χθες σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, σήμερα στη Λιβύη».

Την ιμπεριαλιστική επέμβαση καταδικάζουν επίσης το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς - Ιθάκης, η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, καθώς και ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Νομού Σερρών.

Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
  • Η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί σε αντιπολεμική συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
  • Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί σε πικετοφορία - συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.
  • Στη Σάμο, το ΠΑΜΕ, η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ διοργανώνουν συλλαλητήριο, σήμερα, στις 6.30 μ.μ., στο «Περίπτερο Ζαχαράκη».
  • Στη Χαλκίδα, το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Μετάλλου και το κλαδικό Λευκού Κρέατος και η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνουν σήμερα συλλαλητήριο στην πλατεία αγοράς, στις 7 μ.μ.
  • Στη Λιβαδειά, πραγματοποιείται επίσης σήμερα, πλατιά πανεξόρμηση από το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα στο κέντρο της πόλης, σήμερα στις 7 μ.μ.
  • Στη Λαμία, το ΠΑΜΕ, η Επιτροπή Ειρήνης και ταξικά συνδικάτα, διοργανώνουν επίσης σήμερα συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου.
  • Στη Θήβα, τα σωματεία Οικοδόμων και Μετάλλου νομού Βοιωτίας, διοργανώνουν αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση σήμερα στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
  • Συγκεντρώσεις διοργανώνουν σήμερα το ΠΑΜΕ και οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης στις παρακάτω πόλεις: Αρτα (8 μ.μ. πλατεία Κιλκίς), Πρέβεζα (7 μ.μ., Θεοφάνειο), Κέρκυρα (7 μ.μ., πλατεία Σαρόκο), Λευκάδα (7 μ.μ. Αγιος Μηνάς).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ