Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Σταθερό στη λογική των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Ευθυγραμμισμένο με τη λογική των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων είναι και η χτεσινή απόφαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ που συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις 24 και 25 Μάρτη. Εμμένοντας στην υποκρισία των δήθεν ανθρωπιστικών κινήτρων οι ΥΠΕΞ της ΕΕ - και ο Ελληνας ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσας - χαιρετίζουν για ακόμα μία φορά το Ψήφισμα 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας δηλώνοντας τη δέσμευσή τους να εργαστούν για την επιβολή του, σημειώνοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για τη Σύνοδο του Παρισιού, ως σημαντική συμβολή για την εφαρμογή του ψηφίσματος.

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ επισημαίνει την πρόθεσή του να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις «ανθρωπιστικού χαρακτήρα» και της «προστασίας αμάχων», σε στενή συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη, το ΝΑΤΟ και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Σημειώνεται δε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να προσφέρει υποστήριξη «πολιτικού προσωπικού» στο πλαίσιο της Κοινής Πολιτικής Αμυνας και Ασφάλειας σε περίπτωση που της ζητηθεί.

Τέλος, σημειώνεται η ανησυχία για το «μεταναστευτικό», ενώ ανακοινώθηκαν και περαιτέρω απαγορεύσεις που αποφασίστηκαν εναντίον προσώπων της λιβυκής πολιτικής ηγεσίας, για να σταματήσει η «χρηματοδότηση» του καθεστώτος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ