Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πενία επιχειρημάτων

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά το «Πριν» όποτε επιχειρεί να αντιπαρατεθεί στο ΚΚΕ. Στο φύλλο της περασμένης Κυριακής δημοσιεύει άρθρο με το οποίο κατηγορεί το ΚΚΕ γιατί «εξακολουθεί να μην προωθεί ένα πρόγραμμα πάλης για το θέμα του χρέους», δηλαδή γιατί αρνείται να συνταχτεί και να συναινέσει με τους αστούς για το διακανονισμό των χρεών τους. Ακόμα, γιατί θεωρεί «τις κινήσεις συγκρότησης Επιτροπών Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους ότι δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ενσωματώσιμες και αξιοποιήσιμες από το σύστημα οπορτουνιστικές ενέργειες για την "ανώδυνη εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας"». Αλλά και για τη θέση του ότι η επίθεση του κεφαλαίου θα εξαπολυόταν με ή χωρίς μνημόνιο.

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ απορρίπτει α πριόρι όχι μόνο την ΕΛΕ αλλά και κάθε "ανταγωνιστική" μετωπική κίνηση στην κατεύθυνση της ρήξης και της ανατροπής του μνημονίου ως αποπροσανατολιστική. Η απάντηση σύμφωνα με την Αλ. Παπαρήγα θα έρθει αρχικά με αργά βήματα και αργότερα πιο γρήγορα χωρίς να διευκρινίζει πόσο κοντά είναι το "αργότερα". Με αυτό τον τρόπο όπως και με την υποτίμηση της συγκυρίας ωστόσο ουσιαστικά εγκλωβίζει τα λαϊκά αιτήματα στην εκλογική και θεσμική διαμαρτυρία, που τελικά οδηγεί στην αποδοχή του μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ ως μονόδρομου»!!!

Δηλαδή, το «Πριν» θέλει να μας πείσει ότι μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους συνιστά «μετωπική κίνηση στην κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής του μνημονίου»! Θέλει, επίσης, να μας πείσει ότι η πάλη εναντίον του κεφαλαίου και της εξουσίας του, που «γέννησε» την πολιτική του μνημονίου, πανομοιότυπη και σε χώρες που δε συνομολόγησαν μνημόνια, εγκλωβίζει το λαό σε εκλογική και θεσμική διαμαρτυρία. Κάτι που προφανώς - κατά τη λογική του - δε συμβαίνει με τη δική τους πρόταση που ενοχοποιεί το μνημόνιο για να μένει στο απυρόβλητο η μήτρα που το γέννησε. Και καλλιεργεί στο λαό την ψευδαίσθηση ότι αν απαλλαγεί απ' αυτό θα προσγειωθεί αυτομάτως στη γη της επαγγελίας. Είναι γνωστή η θέση τους πως για να απαλλαγεί ο λαός από τα δεινά του μνημονίου χρειάζεται να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να σταματήσει η πληρωμή του χρέους, να εθνικοποιηθούν τράπεζες και πρώην ΔΕΚΟ, να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ. Το περιγράφουν σε συνέντευξη συνδικαλιστικού στελέχους τους σε άλλη σελίδα. Και ποιος θα τα κάνει αυτά; Μια άλλη κυβέρνηση, λένε. Που θα διαχειρίζεται τον καπιταλισμό, λέμε εμείς. Αλλά αυτή η πολιτική όση αντικαπιταλιστική ρητορεία και αν έχει εγκλωβίζει τους εργαζόμενους σε μια μορφή αστικής διαχείρισης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν διαλέγουμε νέο μνημόνιο. Λέμε ΟΧΙ στην πρόταση και των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και της κυβέρνησης(2015-06-29 00:00:00.0)
Η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται(2014-04-24 00:00:00.0)
Κόντρες και αδιέξοδα(2012-06-26 00:00:00.0)
Εμπαιγμός και κωλοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ...(2012-05-12 00:00:00.0)
Εμπαιγμός και κωλοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ...(2012-05-12 00:00:00.0)
Η «ελεγχόμενα» ανεξέλεγκτη χρεοκοπία(2011-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ