Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «στήριξη» των εφοπλιστών

«Να συνεχίσετε να στηρίζετε την Ελλάδα».

Η φράση ανήκει στον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη. Και έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία απ' ό,τι φαίνεται, καθώς μοιάζει να μη λαμβάνει υπόψη της την πραγματικότητα, αλλά και να αγνοεί, όπως και το κυβερνητικό στέλεχος που την ξεστόμισε, την ιστορική εμπειρία και μνήμη.

Επειδή ο υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ έκανε την παρότρυνσή του «απευθυνόμενος στους Ελληνες εφοπλιστές, εκπροσώπους του χρηματοπιστωτικού τομέα, του real estate και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, που συνθέτουν τον ελληνισμό του Λονδίνου», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση Τύπου, οι οποίοι συμμετείχαν στην ετήσια εκδήλωση των ομογενών για την 25η Μάρτη.

Τα υπόλοιπα που είπε δεν έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Από τη στιγμή που αναγνωρίζεις στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και μάλιστα σε αυτό που κατοικοεδρεύει στο Λονδίνο τη στήριξη της ...Ελλάδας, τι άλλο μπορεί να σχολιάσει κανείς;

Να θυμίσουμε μόνο, στα κυβερνητικά στελέχη, αυτό που ξέρουν και οι πέτρες:

Οτι για να φτιαχτούν οι μεγάλες διεθνείς εφοπλιστικές περιουσίες κόπιασαν και χάθηκαν χιλιάδες ναυτεργάτες, μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειές τους.

Οτι οι εφοπλιστές ξέρουν καλύτερα να παίρνουν, παρά να δίνουν.

Κι ότι τα λεφτά του εφοπλισμού είναι ποτισμένα με αρμύρα και αίμα. Και την πλουσιοπάροχη κρατική συνδρομή. Μόνο οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές τους φτάνουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ