Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητος ο Γάλλος πρέσβης στο Βόλο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, στις 5 μ.μ., έξω από το κτίριο «Παπαστράτου», όπου ο διπλωμάτης των μακελάρηδων έχει κληθεί να μιλήσει για την κρίση στην Ευρώπη

Ανεπιθύμητο κηρύσσει η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ τον Γάλλο πρέσβη, που πρόκειται να επισκεφτεί, αύριο Τετάρτη, την πόλη του Βόλου για να συμμετάσχει σε εκδήλωση, που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη γαλλική πρεσβεία, στο αμφιθέατρο «Σαράτση» του συγκροτήματος «Παπαστράτου», με θέμα την κρίση στην Ευρώπη.

Η επίσκεψη του εκπροσώπου των ιμπεριαλιστών, που γίνεται ενώ εξελίσσεται η βάρβαρη επίθεσή τους στη Λιβύη, αποτελεί βάναυση πρόκληση για τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Μαγνησίας, τον οποίο η ΝΕ του ΚΚΕ καλεί να αντιδράσει, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που οργανώνει, στις 5 μ.μ., έξω από το κτίριο «Παπαστράτου».

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Την ώρα που η Γαλλία, επικεφαλής κι άλλων Νατοϊκών χωρών, εξαπολύει στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, βομβαρδίζει και σκοτώνει αμάχους, ο λαός του Βόλου είναι αντίθετος να "φιλοξενήσει" στην πόλη του τον εκπρόσωπο των μακελάρηδων.

Ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αποκαλυφθεί τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για την περιοχή, που βρίσκονται σε εξέλιξη οξύτατοι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και μοναδικός τους στόχος είναι το πώς θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, αποτελεί επαίσχυντη υποκρισία να έρχεται ένα από τα γεράκια του ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού για να μας μιλήσει "για την κρίση στην Ευρώπη", που είναι και το θέμα της εκδήλωσης.

Οσα προσχήματα κι αν παρουσιάσουν, όσες δικαιολογίες κι αν επικαλεστούν δεν κρύβεται η πραγματική τους επιδίωξη, να αρπάξουν τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Λιβύης, να ληστέψουν τους λαούς, όπως έκαναν με το Ιράκ, το Αφγανιστάν, σε μια σειρά χώρες. Αλλωστε, αυτοί έκαναν κολιγιά με τον Καντάφι όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι δικές τους εταιρείες είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή της Βεγγάζης. Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά περί "ανθρωπιστικής βοήθειας" οι ιμπεριαλιστές, μαζί τους και ο Γ. Παπανδρέου και τα ντόπια παπαγαλάκια τους.

Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει βαρύτατες ευθύνες για τη βοήθεια και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων έξω από τα σύνορα της χώρας, είναι υπόλογη στον ελληνικό λαό. Οπως εξίσου υπεύθυνοι είναι η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ, ο Κουβέλης και η Μπακογιάννη, που άμεσα ή έμμεσα επικροτούν τη σφαγή του λαού της Λιβύης, αθωώνουν τον ιμπεριαλισμό και την ΕΕ. Η εκδήλωση της Τετάρτης πρέπει να αναβληθεί. Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει όλο το χρόνο να πάρει μέτρα και να ακυρώσει την παρέμβαση του εκπροσώπου των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην πόλη μας. Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό, τους φορείς να αντιδράσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ