Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 23 Μάρτη 2011 - αριθ. φύλλου: 10922

ΚΚΕ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Στο πλαίσιο του δρόμου της Λαϊκής Εξουσίας, η αξιοποίηση του νερού, κατοχυρωμένου ως λαϊκής περιουσίας, θα σχεδιάζεται, θα υλοποιείται και θα ελέγχεται με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.


ΣΕΛ.  15
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ενάντια στην απαξίωση της Παιδείας

Κοινή δράση από γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην απαξίωση της Παιδείας από την κυβέρνηση και μπροστά στην απεργία των ΔΟΕ - ΟΛΜΕ στις 30 Μάρτη.


ΣΕΛ.  23

ΩΜΟΤΗΤΑ ΠΑΣΟΚ - ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΝΔ για τα συμφέροντα των αστών στον πόλεμο

Αλέκα Παπαρήγα: Δεν αποδεχόμαστε να μην μπορεί κανένας λαός να αποφασίζει μόνος του αν ένοπλα ή με μη ένοπλο τρόπο θα ανατρέψει μια κατάσταση προς μια ή προς άλλη κατεύθυνση. Μπήκατε σ' αυτόν τον πόλεμο, όπως και σε όλους, για να συμμετάσχετε στη διανομή της πίτας, έστω από τη θέση του φτωχού συγγενή

  • Κυβέρνηση και ΝΔ μιλούν για πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουμε στον πόλεμο. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι η Ελλάδα είναι οικόπεδο για τη Σούδα, για την Ανδραβίδα, για τον Αραξο, για το Ακτιο, είναι ο εναέριος χώρος, είναι διέλευση στρατευμάτων. Αυτό πουλάνε για να πάρουν κάποια ανταλλάγματα για το εφοπλιστικό, το βιομηχανικό κεφάλαιο κλπ. Εμείς αυτή την Ελλάδα την πολεμάμε. Δεν έχει καμιά σχέση με τον πατριωτισμό, με τα λαϊκά συμφέροντα.
  • «Εθνικό συμφέρον» βάφτισε η κυβέρνηση το μακέλεμα του λιβυκού λαού από τους ιμπεριαλιστές, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, προβάλλοντας «τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας» για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Κυνική η ΝΔ, τόνισε ότι «η Ελλάδα ορθά είναι παρούσα στις εξελίξεις» αλλά «οφείλουμε να προστατεύσουμε, στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία, τον ελληνικό τουρισμό, πολύτιμη πηγή εισοδήματος για τη χώρα μας».

ΣΕΛ.  7  -  9

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Δραστηριότητα σε κάθε τόπο δουλειάς

Σε δεκάδες χώρους δουλειάς, εξόρμησαν χτες τα ταξικά συνδικάτα. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να μπουν στην πάλη ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επέλαση, που θα προωθηθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 του Μάρτη. Ταυτόχρονα, κάλεσαν σε αλληλεγγύη για το δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης.


ΣΕΛ.  17

Περί «νομιμότητας» του πολέμου

Ο,τι γίνεται στη Λιβύη είναι για τους αστούς νόμιμο με βάση τον ΟΗΕ, το Διεθνές Δίκαιο, που έγινε χειρότερο για τους λαούς μετά την αντεπανάσταση, είναι ιμπεριαλιστικό. Με βάση τη νομιμότητα των αποφάσεων του ΟΗΕ τα περισσότερα εγκλήματα (πόλεμοι σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, κλπ.) είναι απολύτως νόμιμα. Οπως νόμιμο θεωρείται να χρησιμοποιείται η Σούδα στον πόλεμο εναντίον της Λιβύης. Το ΠΑΣΟΚ θα έδιωχνε τις βάσεις με τη συμφωνία του 1983, αλλά οι βάσεις έμειναν. Πάντα το ΠΑΣΟΚ εξαπατούσε το λαό. Νόμιμο για κυβέρνηση και ΝΔ, για τους αστούς, είναι να χρησιμοποιούνται οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις (Σούδα, Ακτιο), αλλά και ελληνικές (Αραξος, Ανδραβίδα), στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δολοφονώντας λαούς, χωρίς να ρωτούν όχι μόνο το λαό αλλά ούτε καν το δικό τους αστικό κοινοβούλιο. Το Σύνταγμα, οι νόμοι που τα προβλέπουν, έχουν προ πολλού καταπατηθεί από τις αστικές κυβερνήσεις, το ίδιο έγινε και με τη χρησιμοποίηση των βάσεων, εδάφους, λιμανιών και αεροδρομίων, στους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ. Επομένως, την αστική νομιμότητα την καταπατούν οι αστικές κυβερνήσεις όταν πρόκειται για την προάσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αλλωστε, το Σύνταγμα έχει περιορισμένη ισχύ σε σχέση με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς αποφάσεις, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ολ' αυτά, με βάση τα λαϊκά συμφέροντα, είναι παράνομα.



ΚΚΕ
Χωρίς πάτο η βαρβαρότητα

Η κυβέρνηση προσθέτει προϋποθέσεις για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, για να αφαιρέσει και αυτά τα ελάχιστα ψίχουλα από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που ζουν με συντάξεις πείνας. Την ίδια ώρα ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή της χώρας στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει πάτος στη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  3
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νέα αντιλαϊκή κλιμάκωση

ΣΕΛ.  25
Εμποδίζουν τη νοσηλεία παιδιού ανέργων

ΣΕΛ.  21
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Συναγερμός αντίστασης

ΣΕΛ.  19
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Κατάληψη στο δημαρχείο

ΣΕΛ.  40
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Κλιμάκωση για τη Σύμβαση

ΣΕΛ.  20
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Ζητούν ανασφάλιστη εργασία

ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ