Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΥΛΟΣ Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

Η ΕΝΣΤΑΣΗ: «Δεν ξέρουμε τίνος ιδέα ήταν να ονομαστεί "Αυγή της Οδύσσειας" η στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, πάντως δεν είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένη. Η σκέψη ότι η επιχείρηση μπορεί να μετατραπεί σε ...οδύσσεια κάθε άλλο παρά παρήγορη είναι, όχι μόνο για τον λαό της Λιβύης, αλλά και γενικότερα. Οι σύμμαχοι διατείνονται ότι στόχος των βομβαρδισμών είναι η διασφάλιση της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αλλά στην πραγματικότητα, όλοι αντιλαμβάνονται ότι επιδίωξή τους είναι η απομάκρυνση του Μουαμάρ Καντάφι από την εξουσία (...) Οι επιπτώσεις για τον άμαχο πληθυσμό θα είναι σοβαρές και το ίδιο ισχύει για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία (...) Περιττό να ειπωθεί ότι η όσο το δυνατόν ταχύτερη λήξη των εχθροπραξιών είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

Ο ΕΠΙΜΕΛΕΣΤΕΡΟΣ: «Με ανεπίτρεπτη καθυστέρηση, η διεθνής κοινότητα αποφάσισε να παρέμβει στη Λιβύη για να βάλει τέλος στην αιματοχυσία και να σώσει τον λαό της από έναν παράφρονα δικτάτορα και τη φαμίλια του» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ: «Ο Ρίτσαρντ Λούγκαρ, ένας από τους διακεκριμένους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές και συνομιλητές του Ομπάμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εμφανίστηκε σκεπτικός για τους στόχους των ΗΠΑ στη Λιβύη σε εκπομπή του CBS: "Πραγματικά, δεν έχουμε ανακαλύψει ποιοι ακριβώς είναι (οι εξεγερμένοι) στη Λιβύη αυτοί που προσπαθούμε να υποστηρίξουμε..."» (το ρεπορτάζ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «"Περιμένουμε από τον κόσμο στην Τρίπολη να κάνει την επανάστασή του" έλεγε ο 45χρονος Γιουσέφ Μπααγιού. Ομως η μόνη "επανάσταση" την οποία είδαν οι ξένοι δημοσιογράφοι στη λιβυκή πρωτεύουσα ήταν οι εκατοντάδες πολίτες που συνέρρευσαν (...) στο θωρακισμένο συγκρότημα όπου διαμένει ο Καντάφι προκειμένου να λειτουργήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες και να τον προστατεύσουν από τον "πόλεμο των αποικιοκρατών"» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: «Κριτική στον τρόπο διεξαγωγής της επιχείρησης "Αυγή της Οδύσσειας" άσκησε αιφνιδίως χθες ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, οργανισμού του οποίου η θέση υπέρ της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ήταν καταλυτικής σημασίας για την ξένη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη. "Θέλουμε προστασία των αμάχων και όχι βομβαρδισμό περισσότερων αμάχων", είπε ο Μούσα» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ