Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΔΗΣΥ
Χειροκροτεί την επέμβαση

Αθλιες συκοφαντίες για το ΚΚΕ

Υπέρ του βομβαρδισμού του λιβυκού λαού από τα αεροπλάνα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών τάσσεται αναφανδόν η Δημοκρατική Συμμαχία. Ταυτόχρονα εξαπολύει άθλια συκοφαντική επίθεση στις δυνάμεις εκείνες που καταδικάζουν κάθε συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, προσπαθώντας με άθλια υπονοούμενα με χρεώσει στο ΚΚΕ την υπεράσπιση του καθεστώτος Καντάφι, με το οποίο η Ντ. Μπακογιάννη, σαν μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης, διατηρούσε εξαίσιες σχέσεις.

«Η Δημοκρατική Συμμαχία χαιρετίζει την έστω και καθυστερημένη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του κόμματος της Ντ. Μπακογιάννη. Κακοποιώντας βάναυσα την πραγματικότητα και ζητώντας τα ρέστα, χαρακτηρίζει «υποκριτική» και «φιλο-ολοκληρωτική» τη στάση «των κομμάτων της Αριστεράς», γιατί όπως υποστηρίζει «σε άλλες περιστάσεις, τα δύο κόμματα της άκρας Αριστεράς απαιτούσαν ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τώρα που υπάρχει ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητούν να μην εφαρμοστεί. Τι επιθυμούν; Ο λιβυκός λαός να σφαγιασθεί;».

Σκόπιμα το ΔΗΣΥ προσπαθεί να τσουβαλιάσει το ΚΚΕ στις δυνάμεις που ψάχνουν άλλοθι για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι ποτέ δεν επικαλέστηκε το ΣΑ του ΟΗΕ, όργανο και αυτό του «δικαίου» των ιμπεριαλιστών, όπως με συνέπεια αντιμάχεται τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική του, είτε αυτή εκφράζεται με τα όπλα, είτε όχι. Αυτήν την πολιτική υπερασπίζεται το κόμμα Μπακογιάννη, που για μια ακόμη φορά στέκεται στο πλευρό της κυβέρνησης, ενάντια στο συμφέρον του λαού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ