Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Δικαιολογημένα οι κάτοικοι των Φιλιατρών διαμαρτύρονται, αφού βλέπουν τις υπηρεσίες δημόσιου τομέα υγείας στην περιοχή, που παρέχει το Κέντρο Υγείας, συνεχώς να υποβαθμίζονται και να είναι αναγκασμένοι να στρέφονται στον ιδιωτικό τομέα μειώνοντας παραπέρα το συρρικνωμένο εισόδημά τους. Πρόκειται για μια περιοχή που έχει 15.000 κατοίκους, κύρια μικρομεσαίους, φτωχούς και συνταξιούχους αγρότες. Επιπλέον εξυπηρετούνται πολλοί μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή και φτάνουν τους 2.500 και ο αριθμός τους αυξάνεται τόσο την τουριστική περίοδο όσο και την περίοδο της συγκομιδής της παραγωγής. Παρ' όλα αυτά παραμένουν κενές οι θέσεις Μικροβιολόγου, Παιδιάτρου, Ακτινολόγου και το οδοντιατρείο είναι απαρχαιωμένο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Παπακωνσταντίνου και Μπάμπης Χαραλάμπους ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα πρόκειται να λάβει, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες υλικοτεχνικής υποδομής και ιδιαίτερα η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου εξοπλισμού με νέο σύγχρονο εξοπλισμό του οδοντιατρείου του Κέντρου Υγείας, να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με πλήρη απασχόληση και μόνιμη - σταθερή δουλειά.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΦ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Σε μια περίοδο που η επιδημία γρίπης βρίσκεται σε εξέλιξη και οι θέσεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι ελάχιστες, το έργο κατασκευής της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «καρκινοβατεί». Ολα δείχνουν ότι δεν είναι επαρκής η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου. Πρόσφατα προέκυψε πρόβλημα εμπλοκής με το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο δεν έχει αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο το σχέδιο της σύμβασης με τον εργολάβο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των συμπράξεων με τους ιδιώτες και η διάλυση των όποιων υποδομών του Δημοσίου για την εκτέλεση τέτοιων έργων. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος ρωτούν την αρμόδια υπουργό τι μέτρα θα πάρει, ώστε να αντιμετωπισθούν όλα αυτά τα προβλήματα για να ολοκληρωθεί άμεσα με ευθύνη του Δημοσίου το έργο κατασκευής της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείο της Λάρισας, να αγοραστεί γρήγορα και να εγκατασταθεί έγκαιρα όλος ο απαραίτητος βιοϊατροτεχνολογικός εξοπλισμός και να έχει προσληφθεί όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΑΘ, ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Θερμαϊκού, στο ΔΔ της Αγίας Τριάδας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το αντλιοστάσιο της ΕΥΑΘ, που συγκεντρώνει τα λύματα όλων των διαμερισμάτων του δήμου (Αγία Τριάδα, Περαία, Νέοι Επιβάτες) λειτουργεί από το 2003 στο δημοτικό διαμέρισμα της Αγίας Τριάδας και προκαλεί τεράστια δυσοσμία. Το πρόβλημα ανέκυψε την τελευταία χρονιά. Οι κάτοικοι στην Αγία Τριάδα είναι αναγκασμένοι να ζουν με κλειστά παράθυρα ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς υποφέρουν από την έντονη δυσοσμία που αναδίνεται από το αντλιοστάσιο λυμάτων της ΕΥΑΘ λόγω τεχνικής δυσλειτουργίας. Να σημειωθεί ότι δίπλα ακριβώς στο αντλιοστάσιο, βρίσκονται το νηπιαγωγείο της περιοχής και αρκετά καταστήματα. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθενται να λάβουν, ώστε να εξαλειφθεί η δυσοσμία που αποτελεί πλήγμα στη δημόσια υγεία και επιπλέον προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ