Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Φίλοι» να σου πετύχουν...

Μία μέρα μετά την έκκληση προς την κυβέρνηση, να μην υποχωρήσει στις αγροτικές διεκδικήσεις αλλά, αντίθετα, να τις αντιμετωπίσει με «σιδηρά πυγμή», το κόμμα του Καρατζαφέρη εμφανίζεται ως δήθεν υποστηρικτής των «αγροτικών δικαίων». Ετσι, σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή, αλλά και σε συνέντευξή του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, παριστάνει, με το σύνηθες λαϊκίστικο ύφος του, το «φίλο» του αγρότη, ενώ στην πραγματικότητα υποστηρίζει, στο σύνολό της, την πολιτική ξεκληρίσματος που προστάζει η ΕΕ και εκτελούν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Στην Επίκαιρη Ερώτηση, αναφέρεται στην κατάρρευση του εισοδήματος του παραγωγού και καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει, πώς θα αντιμετωπίσει τα αιτήματα των αγροτών. Λίγο νωρίτερα όμως, μιλώντας στην πρωινή ζώνη του «ΑΝΤ1», εξέφρασε ξεκάθαρα τη θέση του κόμματός του: «Η ιστορία των επιδοτήσεων τελείωσε. Μέχρι εδώ ήταν», είπε, προς τέρψιν των μονοπωλιακών ομίλων του αγροτικού τομέα. Στην συνέχεια κορύφωσε τον φιλοευρωπαϊκό του οίστρο, λέγοντας ότι «αν η Ευρώπη χρησιμοποιούσε αποκλειστικά προϊόντα της Ευρώπης, δεν θα είχαμε ανάγκη σε κανένα προϊόν», ενώ λίγο παρακάτω εμφανίστηκε οργισμένος επειδή, γίνεται «εισαγωγή μαρουλιών από την Ιταλία».

Στοιχειώδεις γνώσεις γεωγραφίας έχει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., οπότε ξέρει πως η Ιταλία βρίσκεται στην Ευρώπη και αποτελεί μέλος της ΕΕ, εντός των ορίων της οποίας εφαρμόζεται η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, υπηρεσιών και εμπορευμάτων, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που το κόμμα του προσκυνά. Γνωρίζει επίσης ότι με σκοπό την προώθηση των συμφερόντων των ευρωμονοπωλίων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, οι αγροτικές επιδοτήσεις θα τσεκουρωθούν ακόμη περισσότερο, χωρίς να αποκλείεται, εν καιρώ, και η πλήρης κατάργησή τους.

Εις γνώσιν του είναι όλα τα παραπάνω γι' αυτό ας μην κάνει την... «αθώα περιστερά», γιατί από φίλους σαν κι αυτόν οι φτωχοί αγρότες έχουνε πολλούς...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ