Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εντυπωσιοθηρικά πυροτεχνήματα

Προκαλεί το λαό η ανακοίνωση της ίδρυσης «Παρατηρητηρίου Οικογενειακού Προϋπολογισμού», την ώρα που η ΝΔ στηρίζει κάθε αντιλαϊκό μέτρο και χαιρετίζει τις «αυξήσεις» πείνας στις Συλλογικές Συμβάσεις

Με κινήσεις - πυροτεχνήματα επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων για την ανοιχτή στήριξη που προσφέρει ώστε να περάσουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα.

Τέτοια κίνηση, απύθμενης υποκρισίας, είναι η χτεσινή απόφαση του Αντ. Σαμαρά να συγκροτήσει στη Ρηγίλλης «Παρατηρητήριο Οικογενειακού Προϋπολογισμού»(!), αποστολή του οποίου θα είναι η μέτρηση των επιπτώσεων της πολιτικής της κυβέρνησης στο οικογενειακό εισόδημα και στη συνέχεια η ενημέρωση της κοινής γνώμης!

Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ συνοδεύεται από μεγαλόστομες διακηρύξεις, όπως ότι «η προστασία του οικογενειακού εισοδήματος έχει μεγάλη κοινωνική αξία και επιβάλλει αυξημένη πολιτική προσοχή». Ο Αντ. Σαμαράς προσπαθεί να κρύψει ότι το κόμμα του είναι αυτό που στηρίζει μέτρα όπως η αύξηση των έμμεσων φόρων, η μείωση των μισθών και των συντάξεων, οι σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, κ.ο.κ., και χαιρετίζει τις «αυξήσεις» πείνας που η ΔΑΚΕ μαζί με την ΠΑΣΚΕ συνυπογράφουν κάθε δυο χρόνια με τους μεγαλοεργοδότες.

Στο μεταξύ, με επιδεικτική μάλλον «αδιαφορία» έγινε δεκτή από τη Ρηγίλλης η «επιστροφή» της Ντ. Μπακογιάννη. Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σχολιάζοντας τις πρώτες δηλώσεις της πρώην υπουργού θεωρούν ότι δεν προκαλούν κάποιο πρόβλημα ούτε υποδηλώνουν διάθεση για εσωκομματική αντιπολίτευση και δημιουργία προβλήματος εσωστρέφειας. Η αλήθεια είναι ότι δεν προκύπτει καμία διαφορά ανάμεσα στα όσα είπε η Ντ. Μπακογιάννη και την επίσημη κομματική γραμμή, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση ότι όποιος και αν εκλεγόταν στην ηγεσία της ΝΔ την ίδια πολιτική και τακτική θα εφάρμοζε.

Η συναινετική γραμμή πλεύσης ήταν το βασικό χαρακτηριστικό των δηλώσεων που έκανε η Ντ. Μπακογιάννη τόσο για την αντιπολιτευτική τακτική όσο και για τον «Καλλικράτη». Μιλώντας χτες στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ η πρώην υπουργός ουσιαστικά επανέλαβε τα όσα είχε πει μια μέρα πριν ο Αντ. Σαμαράς, ασκώντας εποικοδομητική κριτική και εφιστώντας την προσοχή στην κυβέρνηση να μην υπονομεύσει την αντιδραστική μεταρρύθμιση με «πρόχειρες και υστερόβουλες αποφάσεις, όπως είχε συμβεί με τον "Καποδίστρια"».

Γενικότερα η Ντ. Μπακογιάννη αποσαφήνισε ότι θα στηρίξει «τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα», επιφυλάσσοντας για τον εαυτό της το ρόλο του πολιτικού «που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη», ακολουθώντας το δρόμο που άνοιξε ο Κ. Μητσοτάκης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ