Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Οι εφοπλιστές για τους αγρότες

Οι αγρότες βρίσκονται στους δρόμους ζητώντας το αυτονόητο: Να ζήσουν!

Το δικαίωμα ακούγεται αυτονόητο, στα λόγια το αποδέχονται όλοι, αλλά στην πράξη...

Στην πράξη έχουμε κηρύγματα «νόμου και τάξης» κατά των ξωμάχων, από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση, τον ΛΑ.Ο.Σ και βεβαίως από εκείνα τα εκδοτικά συγκροτήματα που απηχούν τις απόψεις των διευθυντικών τους στελεχών και των ιδιοκτητών τους.

*

Μια ξεκάθαρη άποψη για το ποια γνώμη έχει η τάξη των εφοπλιστών για το δικαίωμα των αγροτών να ζήσουν, το έδωσε χτες η εφημερίδα του εφοπλιστή Αλαφούζου:

«Εφαρμογή του νόμου»,

ζητούσε στο πρωτοσέλιδο άρθρο της η «Καθημερινή», διαμαρτυρόμενη για τις μορφές αγώνα των γεωργών.

*

Πρόκειται - πράγματι - για μορφές αγώνα στις οποίες δεν κατέφυγε ποτέ η νομιμόφρων τάξη των εφοπλιστών για να ικανοποιηθούν οι δικές της επιθυμίες.

Οπως, για παράδειγμα,

  • να ψηφιστεί ο νόμος 2960 του 2001 επί ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη, με τον οποίο οι εφοπλιστές απαλλάσσονται πλήρως από κάθε ΕΦΚ στα καύσιμα που χρησιμοποιούν για τις ναυτιλιακές και τις ακτοπλοϊκές τους εταιρείες (πράγμα το οποίο οι κυβερνήσεις αρνούνται στους αγρότες),
  • να ψηφιστεί - μόλις προ ολίγων εβδομάδων και μόλις λίγους μήνες μετά την «υπόθεση Μανούση» - ο προϋπολογισμός για το 2010, όπου οι επιδοτήσεις προς τους εφοπλιστές ακτοπλόους για τις λεγόμενες «άγονες γραμμές» να εμφανίζονται φέτος αυξημένες έναντι του 2009 κατά 76% και έναντι του 2008 κατά 223% (!!!), και τούτο όταν τα αιτήματα των αγροτών για επιδοτήσεις των δικών τους προϊόντων θεωρούνται... παράλογα.

*

Είναι αλήθεια.

Για να κερδίσουν οι εφοπλιστές τα παραπάνω δε χρειάστηκε ποτέ ούτε δρόμους να κλείσουν, ούτε καταλήψεις να κάνουν, ούτε ...διαδηλώσεις να διοργανώσουν.

Ενα απλό νεύμα τους προς τις εκάστοτε κυβερνήσεις ήταν αρκετό...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ