Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Γενάρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10580

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στις 10 Φλεβάρη απεργούμε
  • Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ με την οποία καλεί την εργατική τάξη να κάνει την απεργία δική της υπόθεση.
  • Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ καλεί σε κλείσιμο καταστημάτων και βιοτεχνιών και οργάνωση αγωνιστικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

ΣΕΛ.  6  -  7
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
Απορρίφτηκε από την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου

Με άμεσους συνεργούς τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. και τη στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση απέρριψε στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς

MotionTeam

Κάλεσμα ενωτικής αγωνιστικής δράσης απευθύνει το μπλόκο της Νίκαιας προς όλους τους αγωνιζόμενους αγρότες που βρίσκονται σε όλα τα μπλόκα που έχουν στηθεί σ' ολόκληρη τη χώρα, σε μια προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή αγωνιστική πορεία, στο δρόμο προς την κλιμάκωση του αγώνα της αγροτιάς. Μια ενωτική αγωνιστική δράση που θα χτιστεί στην κοινή απόφαση της μη συμμετοχής στον λεγόμενο «κοινωνικό διάλογο» στον οποίο καλεί η κυβέρνηση, στην κοινή απαίτηση να καταργηθεί ο διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη», σε κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.

Στο κάλεσμα επισημαίνεται ότι «η μαζική συμμετοχή, το περιεχόμενο των αιτημάτων και ο συντονισμένος αγώνας μπορεί να γίνει ισχυρό όπλο, ικανό να εμποδίσει την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής, να επιβάλει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών, να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια άλλη ανάπτυξη προς όφελος του λαού και της χώρας μας». Η πρωτοβουλία αυτή του μπλόκου της Νίκαιας μπορεί να δώσει νέα ώθηση και μεγάλη ορμή στην πανελλαδική αγροτική κινητοποίηση.


ΣΕΛ.  8  -  12

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Περιοδεία στα μπλόκα των αγροτών

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα πραγματοποιήσει περιοδεία, το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου 23 Γενάρη, στα μπλόκα των αγροτών στην κεντρική Ελλάδα και τη Θεσσαλία.


Διασπαστική «κολοκυθιά»...

Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει απεργία για τις 10 Φλεβάρη και για την ίδια ημερομηνία έχει αποφασίσει και η ΑΔΕΔΥ. Από προχτές η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ ξεκίνησαν να παίζουν την «κολοκυθιά». Να πάμε για απεργιακή κινητοποίηση κάπου γύρω στα τέλη του Φλεβάρη πρότεινε η ΠΑΣΚΕ. Και γιατί να πάμε στα τέλη και να μη πάμε στις 17 του Φλεβάρη αντιπρότεινε η ΔΑΚΕ... Ετσι με τα «σου 'πα -μου 'πες» ανέβαλαν τη συζήτηση για την επόμενη βδομάδα για... κάποια κινητοποίηση μετά τις 10 του Φλεβάρη. Δηλαδή στα φανερά και χωρίς ντροπή επιχειρούν την υπονόμευση και διάσπαση του εργατικού κινήματος, για να μπορεί το κεφάλαιο να προωθήσει ανενόχλητο τα σχέδιά του μέσα από τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση με την υποστήριξη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Τα ίδια έκαναν και το Δεκέμβρη, όταν την παραμονή της μεγάλης εργατικής κινητοποίησης κάλεσαν σε απεργοσπασία και έβγαλαν την απεργία «παράνομη» πριν καλά καλά προλάβει η εργοδοσία. Είναι καιρός το εργατικό λαϊκό κίνημα να τους ρίξει στα αζήτητα για να προχωρήσει στην αποτελεσματική υπεράσπιση των συμφερόντων του και να ανοίξει δρόμο για ευρύτερες διεκδικήσεις. Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη!



ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Η «τάξη και το δίκαιο» των επιχειρηματιών

ΣΕΛ.  37
ΣΕΒ - ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σε κοινή γραμμή συναίνεσης και λιτότητας

ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ
Σφίγγει η φορολογική θηλιά στο λαιμό του λαού

ΣΕΛ.  26
ΚΕΔΚΕ
Συγκατάθεση στην αντιλαϊκή μεταρρύθμιση

ΣΕΛ.  23

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ