Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αγωνιούν για την κοινωνική συνοχή

Παπαγεωργίου Βασίλης

Για την «κοινωνική συνοχή» βρήκε να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στους εργάτες της «Εlite», που τους επισκέφτηκε στο εργοστάσιο. «Η χώρα χρειάζεται κοινωνική συνοχή» επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους εργάτες που συμπληρώνουν πάνω από ένα μήνα αγώνα ενάντια στην πολιτική που τους κρατά απλήρωτους και τους απειλεί με οριστικό «λουκέτο».

Τι είπε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ στους εργάτες; Ο,τι λένε και συνιστούν και τα κορυφαία επιτελεία της πλουτοκρατίας: χρειάζεται σύνεση και υπομονή, να αναλογίζονται οι εργάτες τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης και να μην τραβάνε το σκοινί στα άκρα. Δηλαδή, πρέπει να σκύψουν το κεφάλι και να χαμηλώσουν τον πήχη των διεκδικήσεών τους στο όνομα της κοινωνικής συνοχής.

Ομως, όλοι οι εργάτες, έχουν πικρή πείρα από την κάθε λογής «κοινωνική συνοχή», που στην πράξη σημαίνει ταξική συναίνεση και υποταγή στις ανάγκες του κεφαλαίου. Υποταγή την οποία έχουν νιώσει βαριά πάνω τους και οι εργάτες του κλάδου Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, με την περίπτωση της ΕΝ.ΚΛΩ. Τότε, που οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στο συνδικαλιστικό κίνημα έλεγαν στους εργάτες να «αγωνίζονται» για να πάρει ο Λαναράς την επιδότηση, με συνέπεια σήμερα εκατοντάδες απ' αυτούς να βρίσκονται στα ταμεία της ανεργίας...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ