Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

ΑΝΗΣΥΧΙΑ: «Κάθε φέτος και χειρότερα (...) Η Ελλάδα διανύει μια περίοδο ταχύτατης παραγωγής "νεόπτωχων". Οι κοινωνικές ανισότητες αυξάνονται, η μεσαία τάξη συμπιέζεται ασφυκτικά και το ενδεχόμενο κοινωνικών εκρήξεων αρχίζει να μπαίνει στην ατζέντα και στο λεξιλόγιο των πολιτικών» (η Γ. Αντωνοπούλου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΠΑΝΙΚΟΣ: «Χρειάζεται, άραγε, μια λαϊκή εξέγερση των φτωχών και των ανέργων, που θα σαρώσει την Ευρώπη, για να ξυπνήσουν οι ηγέτες της και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών (...) Είναι ώρα να πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων όλα αυτά τα σύμφωνα, στα οποία δεν γίνεται σχεδόν καμία αναφορά για την ανθρώπινη αξία, για την ανεργία, για την κοινωνική πρόνοια, για την υγεία, για την προστασία των παιδιών, για τη φροντίδα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, για την παιδεία, για την ποιότητα ζωής» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ: «Φωτιά έχει πάρει για μια ακόμη φορά ο κάμπος, καθώς ο αγροτικός κόσμος της χώρας νιώθει να πνίγεται διαρκώς μέσα στα χρέη και στα δάνεια, τη στιγμή που τα έσοδα από τα χωράφια του δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε αυτές τις ανάγκες σε λιπάσματα και πετρέλαια, πόσο μάλλον τις ανάγκες της φαμίλιας του (...) Οι εξαγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης (...) δεν αρκούν για να οδηγήσουν τα τρακτέρ ξανά στο χωράφι» (το κύριο άρθρο στη ΒΡΑΔΥΝΗ).

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ: «"Θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, όμως, το όπλο της απεργίας είναι ένα εργαλείο που πρέπει να το χρησιμοποιείς με σύνεση, όχι να κάνεις απεργία για την απεργία" δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ» (Κανάλι 1 / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: «Οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται τον Γ. Παπανδρέου και την κυβέρνηση, ζητούν όμως οικονομικά μέτρα στην κατεύθυνση που πιέζει η Ευρωπαϊκή Ενωση» (η Ειρήνη Καρανασοπούλου στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ