Τετάρτη 20 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεργασιολογία ενόψει εκλογών

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των «Οικολόγων - Πράσινων» είχε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

Με αντιπροσωπεία των «Οικολόγων - Πράσινων» συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, ρίχνοντας νερό στο μύλο της συνεργασιολογίας, ενόψει των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η συνάντηση έγινε στο φόντο της εκφρασμένης προεκλογικά θέσης των Οικολόγων για προγραμματική συνεργασία ακόμα και με τους δυο εταίρους του δικομματισμού, αλλά και των πιέσεων που ασκεί μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΝ για συνεργασία με τους «Οικολόγους» και το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οπως προκύπτει απ' τις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση, το ζήτημα της συνεργασίας θα κριθεί εν ευθέτω χρόνω, υπό το πρίσμα της απόφασης των «Οικολόγων - Πράσινων» να μην υπάρξουν κεντρικές συμφωνίες, αλλά τοπικές, όπου είναι δυνατόν να επιτευχθούν.

Επιβεβαιώνοντας τη σοσιαλδημοκρατική στρατηγική των δυο κομμάτων, ο Αλ. Τσίπρας διαπίστωσε συναντίληψη σε ορισμένα ζητήματα που έχουν να κάνουν «με την κρίσιμη κατάσταση που περνάει η χώρα, την οικονομική κρίση, την κοινωνική κρίση» αλλά και με «τους κινδύνους που εγκυμονεί το σχέδιο "Καλλικράτης" για τις τοπικές κοινωνίες, τους κινδύνους ενός μεγάλου ελλείμματος δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο».

Ο Ν. Χρυσόγελος απ' τους «Οικολόγους - Πράσινους», αναδεικνύοντας τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση των ευρύτερων επιχειρηματικών συμφερόντων, ζήτησε «μέσα από μια ουσιαστική μεταρρύθμιση να παίξει σημαντικό ρόλο και στην προστασία του κλίματος, αλλά και στην ανάπτυξη κοινωνικότερων μορφών οικονομίας αλλά και να καλύψει το μεγάλο χάσμα και έλλειμμα που υπάρχει στις κοινωνικές πολιτικές».

Διευκρίνισε ότι «οι "Οικολόγοι - Πράσινοι" δίνουν προτεραιότητα σε αποφάσεις που θα παρθούν σε τοπικό επίπεδο» και πως «δε θα υπάρξει κεντρική συμφωνία με κανένα κόμμα». Τέλος, υιοθετήθηκε απ' τον ΣΥΝ η πρόταση των «Οικολόγων - Πράσινων» για κοινή πρωτοβουλία που θα αφορά στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ