Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα καμένα ... ξανακαίγονται!

Η συνολική έκταση που κάηκε στη Βορειοανατολική Αττική από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού ξεπερνά τα 180.000 στρέμματα. Εκείνο όμως που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις εκτάσεις αυτές έχουν καεί και στο πρόσφατο παρελθόν!

Ειδικότερα, σύμφωνα με μαρτυρία του δασάρχη Καπανδριτίου Γ. Φραγκιαδάκη, σε πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη:

  • Από τα 62.200 στρέμματα που κάηκαν φέτος στην περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Καπανδριτίου, τα 52.400 έχουν καεί και στο παρελθόν.
  • Από τα 85.000 στρέμματα που κάηκαν φέτος στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Πεντέλης, τα 78.377 έχουν επίσης καεί και στο παρελθόν.

Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Οι εμπρηστές, καταπατητές και οικοπεδοφάγοι δεν το βάζουν κάτω. Και βέβαια το χέρι τους το «οπλίζει» η πολιτική της εμπορευματοποίησης της γης που ακολουθούν διαχρονικά και συνειδητά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αρκεί να σημειώσουμε ότι η χώρα μας δεν έχει ακόμη Δασολόγιο και δεν έχει κυρωθεί κανένας δασικός χάρτης ούτε στην Αττική ούτε σε ολόκληρη τη χώρα! Πέρα βέβαια από το γνωστό «κόλπο» της εξαίρεσης από την αναδάσωση μεγάλων δασικών εκτάσεων της Πεντέλης, αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 1995 και 1998 (επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ) και του 2005 (επί κυβέρνησης ΝΔ)...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ