Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ζήτημα ... ΠΑΣΟΚ η θέση των αγροτών

Σε ύμνους προς την ΕΕ, την οποία - σε πείσμα της πραγματικότητας που βιώνουν οι Ελληνες αγρότες - εμφάνισε ούτε λίγο ούτε πολύ σαν σωτήρα των αγροτών, επιδόθηκε στην παρέμβασή του εκ μέρους της ΝΔ ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Γ. Τζαβάρας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή το μεγάλο ιστορικό πρωτείο, το ότι ενέταξε αυτήν τη χώρα στη μεγάλη οικογένεια των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πράγμα από το οποίο έχουν μέχρι σήμερα απορρεύσει πάρα πολλά μεγάλα οφέλη. Οφέλη τα οποία θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί στο να αποκτήσει η χώρα στον αγροτικό τομέα έργα υποδομής και πολύ μεγάλους βασικούς στόχους, που θα είχαν αναπτύξει πάρα πολύ, θα είχαν προχωρήσει πάρα πολύ αυτήν τη φτωχομεσαία αγροτιά».

Την καταστροφική εξέλιξη της αγροτιάς μετά την ένταξη στην τότε ΕΟΚ ο βουλευτής της ΝΔ την απέδωσε αποκλειστικά και μόνο στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αφού, όπως είπε, «δυστυχώς, από το έτος 1981, από τότε δηλαδή που άρχισαν να εισρέουν σε αυτόν τον τόπο από την Ευρωπαϊκή Ενωση αυτού του είδους οι μεγάλοι πόροι, τους οποίους και η μικρομεσαία αγροτιά με τον ίδιο τρόπο απήλαυσε, όπως εξακολουθούν να απολαμβάνουν όλοι οι αγρότες της Ελλάδας, δυστυχώς επαναλαμβάνω, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υποτίμησαν την αξία αυτών των πόρων και δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν να τους χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά, πράγμα το οποίο έκανε η Ισπανία τότε και η Πορτογαλία».

Επικεντρώνοντας την παρέμβασή του στο θέμα των νέων αγροτών κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση ότι σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις της ΝΔ από τους 7.500 νέους αγρότες που είχαν δηλωθεί ότι θα ενισχυθούν για την πρώτη εγκατάστασή τους τελικά μόνο οι 3.000 θα πάρουν τους αναγκαίους πόρους για την εγκατάστασή τους.

Εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ. ο Α. Ροντούλης απηύθυνε τα εύσημα στο ΠΑΣΟΚ για τη δυνατότητά του να χειρίζεται τις πολιτικές της ΕΕ, τονίζοντας πως αυτό «σημαίνει ότι έχετε και γνώση κι εγώ θα πω και βούληση να πάνε καλύτερα τα πράγματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ