Κυριακή 13 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Τα σύγχρονα, οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της ημερήσιας διάταξης των εργασιών της Βουλής, τη Δευτέρα που μας πέρασε, με αφορμή τη συζήτηση της σχετικής Επερώτησης που είχε καταθέσει το ΚΚΕ, οι βουλευτές του οποίου αποκάλυψαν και κατάγγειλαν τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν σε συνεχή χειροτέρευση την αγροτική οικονομία και τους μικρομεσαίους αγρότες. Ευθύνες που είναι άμεσα δεμένες με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ και τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι βουλευτές του Κόμματος μετέφεραν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου την αγανάκτηση των καπνοπαραγωγών, των αγροτών του κάμπου, των ροδακινοπαραγωγών, των ψαράδων των νησιών, των κτηνοτρόφων και όλων των μικρών και μεσαίων αγροτών της ελληνικής υπαίθρου, που αντιμετωπίζουν άμεσα την απειλή του ξεκληρίσματος.

Οι συνεχώς μειούμενες τιμές των προϊόντων, η αύξηση του κόστους παραγωγής, ο ασφυκτικός δανεισμός, η ανεπάρκεια στις αποζημιώσεις, η διάλυση των συνεταιρισμών, οι συντάξεις των 330 ευρώ ήταν μερικά μόνο από τα θέματα στα οποία κλήθηκε να απαντήσει η κυβέρνηση. Βέβαια, όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση, διά της υπουργού Γεωργίας, Αικ. Μπατζέλη, για την κυβερνητική πολιτική θεωρείται πως είναι αδιαπραγμάτευτη η ανάγκη της ...προσαρμογής της ελληνικής αγροτικής οικονομίας στα δεδομένα που δημιουργεί και τροχοδρομεί η ΚΑΠ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ξεκαθάρισαν ότι το Κόμμα θα συνεχίσει αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα να βρίσκεται στο πλάι των αγωνιζόμενων αγροτών, τους οποίους «τα προβλήματα τους βγάζουν στο δρόμο»....

Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα την παρέμβαση της γενικής εισηγήτριας του Κόμματος Διαμάντως Μανωλάκου και εκτενή αποσπάσματα από τις παρεμβάσεις των κομμουνιστών βουλευτών που μίλησαν κατά τη συζήτηση της Επερώτησης του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ