Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επί τρεις μέρες καταπατείται το άσυλο

Καταγγελία της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Σε καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου επί τρεις μέρες συνέχεια επιδίδονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, με την ανοχή των πρυτανικών αρχών και με πρόσχημα τα επεισόδια που προκαλούνται από τις γνωστές ομάδες «αγνώστων», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στη διάρκεια των επεισοδίων που «στήθηκαν» από το Σάββατο στο πανεπιστήμιο, όσο και στη διάρκεια των συλλαλητηρίων που έγιναν την Κυριακή και χθες Δευτέρα, συνολικά συνελήφθησαν 10 άτομα και προσήχθησαν 110 για εξακρίβωση στοιχείων. Η Αστυνομία εισέβαλε στο χώρο του πανεπιστημίου τα ξημερώματα της Κυριακής, ξανά το βράδυ της Κυριακής και για τρίτη φορά, χθες το μεσημέρι. Μάλιστα, χθες το μεσημέρι στα επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

Με επεισόδια και συλλήψεις έληξε και το συλλαλητήριο που έγινε χθες στη Βέροια. Συνελήφθησαν 5 άτομα, ανάμεσά τους και 4 μαθητές, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Την καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου από τις δυνάμεις της Αστυνομίας, αλλά και το ρόλο όσων ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής που στόχο έχει την περιστολή των δικαιωμάτων και τη νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, καταγγέλλει η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ότι όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται το τελευταίο διάστημα δίνει πάτημα στη δράση κατασταλτικών μηχανισμών, στην επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, προσβλέπει στη νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής στη συνείδηση λαού και νεολαίας.

Η εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεολαία δεν έχει κανένα συμφέρον να νομιμοποιήσει πράξεις περιστολής των δικαιωμάτων της στο όνομα της "πάταξης της τρομοκρατίας". Πίσω από τις διακηρύξεις των καπιταλιστών για "κοινωνική ειρήνη" κρύβεται ο πόθος τους να πετύχουν την εργασιακή ειρήνη, την ταξική ειρήνη, να πείσουν τους εργαζόμενους να δεχτούν με κατεβασμένα τα χέρια να πληρώσουν την κρίση που δημιούργησε η ίδια η πλουτοκρατία.

Καταγγέλλουμε στη νεολαία, στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα, την καταστρατήγηση δημοκρατικών δικαιωμάτων, με την καταπάτηση του Ασύλου, της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να "τσιμπήσουν" στο παιχνίδι που έχουν στήσει οι εκμεταλλευτές του, που χρησιμοποιούν προβοκατόρικες ενέργειες για να τις συνδέσουν με τους λαϊκούς αγώνες, το ίδιο το λαϊκό κίνημα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ζωτικής σημασίας ζήτημα είναι να πέσει στο κενό η προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων, να μην εφαρμοστεί το πλαίσιο που καταστρώνεται στα γραφεία ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ) που ως τρομοκράτη αντιμετωπίζει το λαϊκό κίνημα και ως τρομοκρατικές ενέργειες τις κινητοποιήσεις του.

Καλούμε τη νεολαία, στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, να παλέψει για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου. Να διεκδικήσει να καταργηθούν οι τρομονόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο ευρωτρομονόμος. Να αντιταχθεί στην προσαρμογή στο νέο ευρωατλαντικό δόγμα της "πολιτικής προστασίας" και "διαχείρισης κρίσεων" που σκόπιμα εντάσσονται σωρηδόν οι "κοινωνικές αναταραχές", στη στρατιωτικοποίηση της εσωτερικής ασφάλειας και την κατάργηση της διάκρισης εξωτερικού - "εσωτερικού" εχθρού.

Μοναδικό συμφέρον λαού και νεολαίας είναι να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην αιτία της κρατικής, της εργοδοτικής τρομοκρατίας, που είναι το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης, που μόνο σκοπό έχει να εξασφαλίσει ανάπτυξη της κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους, περισσότερη φτώχεια κι ανέχεια για το λαό. Το σχέδιό τους αυτό πρέπει να αντιμετωπίσει τη λαϊκή αντεπίθεση με αίτημα ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, την ανασύνταξη του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος με στόχο τη διεκδίκηση των πραγματικών σύγχρονων λαϊκών αναγκών στη μόρφωση, στη δουλειά και τη ζωή.

Σταθμό σ' αυτήν την υπόθεση πρέπει να αποτελέσουν οι επόμενες μάχες, η νεολαία να δώσει τη μάχη για την επιτυχία του Πανεκπαιδευτικού Συλλαλητηρίου στις 10 του Δεκέμβρη. Φοιτητές και εργαζόμενοι, να οργανώσουν την επιτυχία της Απεργίας στις 17 Δεκέμβρη που έχουν προκηρύξει οι ταξικές δυνάμεις - το ΠΑΜΕ, οργώνοντας τα αμφιθέατρα και τους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ