Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Εκδήλωση - πρόκληση για το λαό της πόλης

Τον επίσημο εκπρόσωπο της τσέχικης κυβέρνησης στην Ελλάδα, της κυβέρνησης που απαγορεύει τη δράση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας και πρωτοστατεί στην εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, κάλεσε η Νομαρχία Αθηνών σαν ομιλητή σε εκδήλωση - ημερίδα που διοργάνωσε με θέμα «Τρεις μαρτυρικές κοινότητες, ένα φρικτό παρελθόν, ένα κοινό μέλλον».

Η εκδήλωση, που αφορούσε στα εγκλήματα των ναζί και στην καταστροφή των τριών μαρτυρικών πόλεων (Ρογοί, Δίστομο, Καλάβρυτα), φιλοξενήθηκε από τη δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) του Δήμου Καισαριανής, συμβάλλοντας στην προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας και στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση - καταγγελία η ΚΟ Καισαριανής της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

«Θα μιλήσουν για τα εγκλήματα του φασισμού - ναζισμού αυτοί που συμφωνούν με τα μέτρα της ΕΕ για τις διώξεις εναντίον κομμουνιστικών κομμάτων και τους αντικομμουνιστικούς νόμους σε πρώην σοσιαλιστικές χώρες μέλη της ΕΕ, με την απαράδεκτη εξίσωση κομμουνισμού με το ναζισμό και τον φασισμό';» σημειώνει η ΚΟ Καισαριανής και ξεκαθαρίζει ότι «όλοι αυτοί δεν έχουν θέση στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στο θυσιαστήριο της Λευτεριάς». Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί ο ζωγράφος Γιώργος Φαρσακίδης, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετέχει. Σε επιστολή του προς τους διοργανωτές θυμίζει ανάμεσα σε άλλα τον ήρωα της Τσεχοσλοβάκικης Αντίστασης, Γιούλιους Φούτσικ, ο οποίος όπως ειπώθηκε από την μορφωτική ακόλουθο της Τσεχίας, έπαψε να τιμάται στη χώρα αυτή, επειδή υπήρξε Κομμουνιστής!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ