Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ρατσιστικό και φιλοεργοδοτικό παραλήρημα

Μόνιμο βήμα στα τηλεοπτικά παράθυρα βρίσκει ο Γ. Καρατζαφέρης, για να επιτεθεί στο εργατικό κίνημα

Το ρατσιστικό, εθνικιστικό και φιλοεργοδοτικό πρόσωπο της πολιτικής του κόμματός του φανερώνει σε κάθε ευκαιρία ο Γ. Καρατζαφέρης. Με τις παρεμβάσεις του τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υπερθεματίζει στην υλοποίηση μέτρων που στηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων και φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, ενώ με ιδιαίτερη αγριότητα επιτίθεται στους μετανάστες πυροδοτώντας διαρκώς κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δε δίστασε να επανέλθει στο θέμα της Κούνεβα λέγοντας (στο «Μέγκα») ότι «δεν καταλαβαίνει την ευαισθησία που είχε η ελληνική πολιτεία» για μια ξένη, όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί, εμφανιζόμενος δήθεν «αγανακτισμένος» επειδή δεν είδε την ίδια ευαισθησία «για τον άλλο εργάτη που σκοτώθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και τη γυναίκα του αστυφύλακα»... Επέμεινε, εξάλλου, να αναπαράγει τις ίδιες συκοφαντικές αθλιότητες για την καθαρίστρια που δέχθηκε επίθεση στη Θεσσαλονίκη, αμφισβητώντας ότι είναι φτωχή και υποστηρίζοντας ξεδιάντροπα ότι «δεν έχει τεράστιο πρόβλημα όποιος έχει εξασφαλίσει τον τρόπο να έχει ένα αυτοκίνητο 1.600 κυβικών»!

Παράλληλα, ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε ανοιχτά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ εκτίμησε ότι ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης «τα πήγε καλά» και του ευχήθηκε να πάει καλύτερα.

Σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έκανε για μια ακόμα φορά επίδειξη του καιροσκοπισμού του, προχωρώντας σε μια θεαματική «κωλοτούμπα» σε ό,τι αφορά την πρόταση για πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πριν από τη συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προσπάθησε να κλείσει το θέμα λέγοντας ότι το ζήτημα αυτό «τελείωσε, πάμε σε άλλα» (!). Μάλιστα, μετά τη συνάντηση με τον Καρ. Παπούλια είπε ότι «πρόεδρο σαν τον Παπούλια δεν μπορούμε να βρούμε άλλον στον ορίζοντα» και προέβλεψε ότι «για τα επόμενα έξι Χριστούγεννα, πρόεδρος θα είναι ο Καρ. Παπούλιας»...

Παράλληλα, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι «στριμώχνεται» από την εκλογή του Α. Σαμαρά λέγοντας ότι «με τον κύριο Σαμαρά μπορεί να υπάρξει μια συνεννόηση σε περισσότερα θέματα από ό,τι θα μπορούσε να έχει υπάρξει με την κυρία Μπακογιάννη ή τον κύριο Καραμανλή». Επισήμανε μάλιστα ότι «η εκλογή του Α. Σαμαρά και η υιοθέτηση ολοένα περισσοτέρων σημείων από την ατζέντα μας νομιμοποιεί την δική μας παρουσία όλα αυτά τα χρόνια. Πάψαμε να είμαστε οι ακραίοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ