Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αντί κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας...

Οι «μνηστήρες» της κατάργησης της αργίας της Κυριακής δεν εγκαταλείπουν ποτέ τις προσπάθειες εξυπηρέτησης των μεγαλεμπόρων και των πολυεθνικών αλυσίδων. Κι ανάμεσα στα επιχειρήματά τους, πολλά από τα οποία καταπατούν ακόμη και την κοινή λογική, είναι ότι η κυριακάτικη αργία έχει καταργηθεί και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, όλοι αυτοί δέχτηκαν ένα σημαντικό χτύπημα με την απόφαση του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας ότι «η Κυριακή παραμένει ημέρα περισυλλογής και όχι εργασίας».

Μια απόφαση που πάρθηκε μετά την κίνηση του εμπορικού κόσμου της Γερμανίας να λειτουργήσουν τα καταστήματα τέσσερις Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα.

Ακόμη και στη Γερμανία, από την οποία προέρχονται και πολλά πολυκαταστήματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, η αργία της Κυριακής προστατεύεται και μάλιστα σε ανώτατο νομικό επίπεδο. Είναι λοιπόν καιρός να εισακουστεί και στην Ελλάδα το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας με τρόπο τέτοιο που να μη χωράνε ούτε εξαιρέσεις, ούτε άλλα τερτίπια.

Και όχι επειδή το έκαναν και στη Γερμανία, αλλά επειδή αυτό είναι το σωστό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ