Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10548

ΠΑΜΕ - ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στα αυριανά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Αύριο, 10 Δεκέμβρη, είναι μέρα διεκδίκησης, μέρα πάλης για την Παιδεία. Σε όλη τη χώρα θα γίνουν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, στα οποία καλούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων των μαθητών, το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  26

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ξεθεμελιώνουν το κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα
  • ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, με πρώτους τους νέους και τις γυναίκες, να οργανώσουν παλλαϊκή αντεπίθεση με στόχο την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.
  • ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται για την επιτυχία της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη.
  • Η κυβέρνηση, με τις προτάσεις της στο στημένο διάλογο, οδηγεί σε πλήρη ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Προβλέπει αντικατάσταση της κατώτερης σύνταξης με τη βασική προνοιακού χαρακτήρα, συνολική μείωση των συντάξεων, νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης.
  • Ανοίγει το δρόμο στην ανταποδοτικότητα και τα επαγγελματικά ταμεία, προκειμένου να απαλλαγούν κράτος και μεγαλοεργοδότες από τα χρέη στα Ταμεία και τις εισφορές τους, ανοίγει το δρόμο και στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.
  • Η ενίσχυση της «σύνδεσης των παροχών με το ύψος των εισφορών» του εργαζομένου μειώνει δραστικά τις παροχές Υγείας - Πρόνοιας, ενισχύει την εμπορευματοποίησή τους και επιβαρύνει τους ασφαλισμένους και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Με την προτεινόμενη σύσταση των λεγόμενων «Ενιαίων Τοπικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας», που θα «πουλάνε» υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, ουσιαστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη θα έχουν μόνον όσοι διαθέτουν τα αναγκαία χρήματα.
  • Οι στόχοι και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ξεπερνούν κάθε ανάλογη προηγούμενη αντιλαϊκή επίθεση. Η ΓΣΕΕ, για άλλη μια φορά, απέδειξε τον επικίνδυνο για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης ρόλο της. Ταυτίστηκε με τις επιλογές της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Πρόταση νόμου επανακατέθεσε χτες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με θέμα τη «διασφάλιση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

ΣΕΛ.  6   -   11

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη 9 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, όπου θα παρουσιάσει τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για:

  • Ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στη βάση της αρχής της πλήρους και σταθερής δουλειάς για όλους με δικαιώματα.
  • Διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και διεύρυνση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).


Συναγερμός!

Οταν το ΚΚΕ προεκλογικά πρόβαλλε ότι «έρχεται νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων», είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ στην κυβέρνηση, το έλεγε με τη σιγουριά της πολιτικής πρόβλεψης, επειδή, και λόγω κρίσης, και λόγω αναγκαιότητας ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, για τις αστικές κυβερνήσεις είναι μονόδρομος οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις. Κάνουν πιο φτηνούς τους εργάτες, επομένως αυξάνουν την εκμετάλλευση, τα κέρδη, μεγεθύνουν το κεφάλαιο. Είναι μέτρα προαποφασισμένα στην ΕΕ με συμμετοχή των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αλλωστε, τα είχαν στο πρόγραμμά τους. Οι εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας για το Ασφαλιστικό μάς επιβεβαίωσαν. Συναγερμός. Ενιαία η εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα να δώσουν απάντηση στο μαύρο μέτωπο κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΝΔ - ΕΕ - εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ολοι στην απεργία του ΠΑΜΕ, στις 17 Δεκέμβρη. Οι άνθρωποι του μόχθου να ακυρώσουν την ψήφο τους σε ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συσπειρωμένοι στον ταξικό πόλο στο κίνημα. Να συσπειρωθούν στην πολιτική του ΚΚΕ για να δυναμώσει το λαϊκό μέτωπο.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυβέρνηση, ΕΕ και «αγορές» μαζί στην αντιλαϊκή ρότα

ΣΕΛ.  25
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα

ΣΕΛ.  10

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ