Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλήψεις σε χώρο στο Κερατσίνι

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε στέκι στο Κερατσίνι που ονομάζεται «αυτοδιαχειριζόμενος χώρος Ρεσάλτο». Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο χώρος λειτουργούσε ως παρασκευαστήριο «μολότοφ» και ορμητήριο επιθέσεων. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν 22 συλλήψεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία χειροβομβίδα κρότου - λάμψης, 200 μπουκάλια κενά, δύο σφυριά, τρεις βαριοπούλες, δύο καλέμια, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, επτά κοντάρια, τρία κράνη, 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Στη συνέχεια, άτομα του αυτοαποκαλούμενου "αντιεξουσιαστικού χώρου" προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου Κερατσινίου. Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο δημαρχείο και απομάκρυναν τους καταληψίες. Συνολικά 42 άτομα οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ έξω από το Δημαρχείο παρέμειναν δυνάμεις των ΜΑΤ. Στη συνέχεια ομάδες ατόμων επιτέθηκαν στη διμοιρία των ΜΑΤ, που φρουρούσε το χώρο "Ρεσάλτο" και προξένησαν φθορές σε τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα της Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, αλλά και για φθορές σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά στους συλληφθέντες. Στους 42 που συνελήφθησαν στο Δημαρχείο ασκήθηκαν διώξεις για πέντε πλημμελήματα και παραπέμφθηκαν χτες στο Αυτόφωρο. Ανάμεσα στους 22 προσαχθέντες βρίσκονται η κόρη και ο γιος του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρη Νιώτη.

Σε δηλώσεις του στο ΜΕΓΚΑ, χθες το πρωί, ο Γρ. Νιώτης - και σε αντίθεση με τον τρόπο που παρουσίασε το γεγονός η κυβέρνηση - σημείωσε για την υπόθεση: «... οι εικόνες που είδαμε στην τηλεόραση περίπου οδηγούσαν στην εικόνα ότι έχουμε να κάνουμε με μια γιάφκα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερατσινίου είπε ότι είναι ένα ανοιχτό πολιτικό καφενείο, το οποίο λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια, είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους. Τα παιδιά που συγκεντρώνονται εκεί έχουν ορισμένες ιδεολογικές και πολιτικές ανησυχίες και ταυτίσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ