Τρίτη 8 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σήμερα οι συγκεντρώσεις σε Πέλλα και Εβρο

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων

Να πάρουν μέρος μαζικά στις νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρώτη τη συγκέντρωση που διοργανώνεται σήμερα στις 11 το πρωί στη Νομαρχία Πέλλας στην Εδεσσα καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Πέλλας. Οπως τονίζεται στο κάλεσμα του Συλλόγου, τα προβλήματα της κτηνοτροφίας αφορούν τους παραγωγούς, που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και το μέλλον των οικογενειών τους, αλλά και τους εργαζόμενους και τους επαγγελματοβιοτέχνες της Πέλλας σαν καταναλωτές.

Τα αιτήματα των κτηνοτρόφων της Πέλλας είναι:

  • Αμεση καταβολή των επιδοτήσεων στους δικαιούχους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Αμεση οικονομική βοήθεια ύψους 15.000 ευρώ σε κάθε κτηνοτρόφο.
  • Πάγωμα των αγροτικών χρεών στους μικρούς και φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων. Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων κτηνοτροφικών χρεών, στο διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου, χωρίς τις «θηλιές» αβάστακτων όρων και προϋποθέσεων των τραπεζών.
  • Νομιμοποίηση και αδειοδότηση των σταβλικών εγκαταστάσεων με απλοποιημένες διαδικασίες και χωρίς την επιβάρυνση των κτηνοτρόφων.
  • Θεσμοθετημένες κατώτερες τιμές παραγωγού. Στο γάλα για το πρόβειο 1,40 ευρώ το κιλό, για το γίδινο 0,90 ευρώ και για το αγελαδινό 0,70 ευρώ. Στο κρέας για τα αμνοερίφια 8 ευρώ το κιλό και για το μοσχαρίσιο 6 ευρώ.
  • Προστασία της ντόπιας παραγωγής από την εισαγωγή προϊόντων.
  • Κατάργηση του διαχωρισμού των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη και μη (ετεροεπαγγελματίες), με βάση τα πρόσθετα εξωγεωργικά μεροκάματα.
  • Καμία κατάργηση των επιδοτήσεων σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

Επίσης άμεση επιδότηση των ζωοτροφών, μείωση του κόστους παραγωγής, κατάργηση της ποσόστωσης στο αγελαδινό γάλα, τιμαριθμική αναπροσαρμογή των επιδοτήσεων, δωρεάν πιστοποίηση των ζωοκομικών προϊόντων κλπ.

Στον Εβρο

Με τα αγροτικά τους μηχανήματα θα πάρουν μέρος οι αγρότες του Εβρου στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας που διοργανώνει σήμερα στις 11 το πρωί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου. Διαμαρτύρονται για τη μεγάλη πτώση των τιμών παραγωγού σε όλα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, τον «κατακλυσμό» της αγοράς από εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα, τις τεράστιες ποσότητες απούλητης και απλήρωτης παραγωγής, τον αποδεκατισμό των επιδοτήσεων και την καθυστέρηση της καταβολής τους. Επίσης για τη διόγκωση του κόστους παραγωγής με τις συνεχείς ανατιμήσεις στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

Οπως τονίζεται στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, «απαιτούμε άλλη αγροτική και κτηνοτροφική πολιτική, που τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι:

-- Ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με βάση τις δυνατότητες της χώρας μας και στόχο την εξασφάλιση της διατροφικής επάρκειας του λαού μας. Λέμε ΟΧΙ στους περιορισμούς που βάζει η ΕΕ με τις ποσοστώσεις, τα πρόστιμα κλπ.

-- Η ανάπτυξη να στηριχτεί στη μικρομεσαία αγροτιά, που, οργανωμένη μέσα σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, μπορεί να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να προσφέρει στη χώρα μας άφθονα και υγιεινά προϊόντα.

-- Η πολύπλευρη κρατική στήριξη της γεωργίας με εκτέλεση βασικών αγροτικών έργων υποδομής, με κρατικές επιχειρήσεις παραγωγής βασικών αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, με ανάπτυξη της εγχώριας έρευνας, με πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από όλους τους φυσικούς κινδύνους.

-- Η προστασία της ντόπιας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική σύσκεψη της Κυριακής(2018-12-05 00:00:00.0)
Συσκέψεις της ΠΑΣΥ για τη νέα ΚΑΠ(2014-10-17 00:00:00.0)
Κυβερνητικός τζόγος...(2010-07-24 00:00:00.0)
Στηρίζουμε τα αιτήματα της μικρομεσαίας αγοτιάς(2010-01-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικός προσανατολισμός(2007-10-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ