Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ομολογούν την προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ

Η επιβεβαίωση των καταγγελιών του ΚΚΕ για συμμετοχή και πρωταγωνιστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ στις προβοκάτσιες σε βάρος του Κόμματος ήρθε με μια κυνική ομολογία υπό τη μορφή εισήγησης στο κορυφαίο πολιτικό όργανο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Στο συγκεκριμένο κείμενο, αναμασώντας κατά γράμμα όλες τις προβοκάτσιες που προεκλογικά πλασαρίστηκαν από το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑ.Ο.Σ. και ορισμένα συγκροτήματα των ΜΜΕ σε σχέση με τα «οικονομικά του ΚΚΕ», επιβεβαιώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στο σχέδιο, αν δεν ήταν αυτό που το εκπόνησε, της βρώμικης επίθεσης κατά του ΚΚΕ.

Η εισηγητική έκθεση, που συντάχθηκε από την Τ. Αντωνίου, μέλος του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, προσυπογράφηκε από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και αποτελεί, όπως οι ίδιοι ομολογούν, «ανάλυση προηγούμενης εισήγησης», κάτι που αποδεικνύει ότι η προβοκατόρικη εκστρατεία εκπονήθηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και υλοποιήθηκε με την καθοδήγηση και τις ευλογίες από τα κορυφαία στελέχη του.

Στη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρεται ότι «η εικόνα του "αντισυστημικού" κόμματος που ήθελε για τον εαυτό του το ΚΚΕ κατέρρευσε. Οι πολίτες δεν το θεωρούν αντισυστημικό κόμμα, αλλά μέρος του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που βιώνει βαθιά κρίση».

Εδώ αποκαλύπτουν τον καημό τους γιατί το ΚΚΕ δε συντάσσεται με τις αντιδεξιές δυνάμεις, για να συμβάλει ώστε να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, και κάνουν το άσπρο μαύρο. Δεν μπορούν να βάλουν το ΚΚΕ στο τσεπάκι και φτάνουν ως την προβοκάτσια. Επειδή το ΚΚΕ αποκαλύπτει το ρόλο και το χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος των μονοπωλίων, αντιλαϊκού, και φαίνεται πως ζορίζονται στις στρατηγικές τους επιδιώξεις.

Μιλούν για «ΚΚΕ μέρος του οικονομικού - πολιτικού συστήματος», επειδή το Κόμμα έχει εκδοτική επιχείρηση για την προπαγάνδα του, πράγμα πασίγνωστο.

Επίσης, επικαλούνται και την «άρνηση της Αλ. Παπαρήγα να δεχθεί την υπαγωγή του ΚΚΕ σε κανόνες οικονομικής διαφάνειας», υποστηρίζοντας ότι αυτό «έκανε το ΚΚΕ μέρος της ηθικής κρίσης του πολιτικού συστήματος». Τους πονάει γιατί το ΚΚΕ αντιπαλεύει αδιάλλακτα την επιδίωξή τους να το υποτάξουν στις ορέξεις τους, βάζοντας τα αστικά επιτελεία κουμανταδόρους στο Κόμμα.

Μιλούν για «άρνηση του ΚΚΕ να δώσει στους δικούς του εργαζόμενους τις αυξήσεις που διεκδικεί για τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αλλά και το φαινόμενο της μαύρης εργασίας στις επιχειρήσεις του». Εδώ πλέον ξεπερνούν και τα όρια της προβοκάτσιας. Φτάνουν στον γκαιμπελισμό. Οπως κάποτε μιλούσαν, μέσω των φίλιων εντύπων τους, για κότερα, βίλες, εμπόριο όπλων, προφανώς με την εκπόρευση ανάλογου σχεδίου. Αλλά πού να καταλάβουν από εθελοντική στράτευση και κομμουνιστικές αξίες αυτοί που έλεγαν το Νοέμβρη του 2007 στα κορυφαία τους όργανα «πολλοί σύντροφοι πλουτίσανε» από την εξουσία...

Μιλούν για το ΚΚΕ αυτοί που γράφουν μέλη και οπαδούς, με το δέλεαρ πιστωτικής κάρτας με φτηνό επιτόκιο, στέλνοντας ανθρώπους στο ζυγό του τραπεζικού κεφαλαίου, λειτουργώντας ως μεσάζοντες και ντίλερ του.

Αλλά πάει πολύ να κάνουν μαθήματα ηθικής οι ΠΑΣΟΚοι, που ως κυβέρνηση ξεπούλησαν επιχειρήσεις, παραλίες, βουνά, ενώ στο πρόγραμμά τους μιλούν για την ίδια πολιτική.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι η αντικομμουνιστική επίθεση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα ενταθεί. Μάλιστα, όπως ξεκαθαρίζεται στην εισηγητική έκθεση, η συγκεκριμένη βρώμικη τακτική θα χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα και ειδικότερα την προεκλογική περίοδο σαν ...αποκλειστικό όπλο αντιπαράθεσης απέναντι στο ΚΚΕ. Ακριβώς αυτή τη βρώμικη εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ να ηγηθεί της προβοκατόρικης εκστρατείας κατά του ΚΚΕ την έχει αποκαλύψει από πολύ νωρίς, τονίζοντας μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα θα πάρει πρωτόγνωρες διαστάσεις. Χτες το κορυφαίο όργανο του ΠΑΣΟΚ ήρθε να το επιβεβαιώσει με τον πιο επίσημο τρόπο...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ