Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Οχι» στη συνεργασία με ΛΑ.Ο.Σ.

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με το ΛΑ.Ο.Σ. η κυβέρνηση, επιχειρώντας να βάλει τέλος στην «πολιορκία» και να εξουδετερώσει τις «φωνές» και τις κινήσεις βουλευτών που ζήτησαν συνεργασία μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε χτες την επίθεσή του κατά του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. υποστηρίζοντας ότι με την προτροπή του προς τους βουλευτές της ΝΔ να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. πριν τις εκλογές «ουσιαστικά τους ζητά να ανατρέψουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας».

Ταυτόχρονα αποδοκίμασε έμμεσα τις απόψεις των γαλάζιων βουλευτών που έχουν ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με το ΛΑ.Ο.Σ. λέγοντας ότι πρόκειται για «προσωπικές απόψεις», ενώ απαντώντας στον Γ. Καρατζαφέρη, που είπε ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ίδια ατζέντα με το κόμμα του, τόνισε ότι η μεταναστευτική πολιτική της ΝΔ έχει συνέχεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού έκανε λόγο για σενάρια που δεν έχουν βάση, ενώ για τα όσα ακούγονται περί αλλαγών παρέπεμψε στην τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Επιθέσεις κατά του ΛΑ.Ο.Σ. εξαπέλυσαν χτες κυβερνητικά στελέχη, επιδιώκοντας να συσπειρώσουν τις κομματικές δυνάμεις. «Εχουμε διευκρινίσει σε όλους τους τόνους εδώ και καιρό, το έχω πει και εγώ μέσα στη Βουλή, θέματα συνεργασίας δεν τίθενται. Λέμε ότι σε ορισμένα θέματα ή στα περισσότερα υπάρχει τέτοια διαφορά απόψεων, ώστε θέματα συνεργασιών δεν τίθενται», είπε χαρακτηριστικά (στη ΕΡΑ) ο Πρ. Παυλόπουλος.

Πολύ πιο επιθετικός ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας δήλωσε ότι «δεν περίμενα τον Γιώργο Καρατζαφέρη να φτάσει σε αυτό το σημείο. Να εμφανίζεται ως εκμαυλιστής στελεχών της ΝΔ. Δεν είναι σοβαρή πολιτική αυτή. Αλίμονό μας, αν φτάσουμε σε αυτόν τον πολιτικό κανιβαλισμό». Εκτίμησε επιπλέον ότι «αυτά τα κάνει γιατί θέλει να έχει μια ανοιχτή γραμμή με τη βάση της ΝΔ για να προσελκύει ψηφοφόρους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ