Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Γεώργιος Καρατζαφέρης

«Χαρίστε τα αγροτικά χρέη. Το έκανε η δικτατορία. Εάν το έκανε η δικτατορία μπορεί να το κάνει η δημοκρατία. Μπορεί να το κάνει η δημοκρατία γιατί είμαστε και ευρύτεροι και ποιοτικότεροι, βεβαίως... να οργανωθούν πρατήρια των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Οπως έκανε κάποτε ο Μεταξάς με τις λαϊκές αγορές».

(Γεώργιος Καρατζαφέρης)

Θιασώτης του δικτάτορα Μεταξά, λοιπόν, ο κυρ Καρατζαφέρης. Λογικόν. Ειδάλλως δε θα είχε στο ψηφοδέλτιό του, στις εκλογές του 2004, τον Πλεύρη. Τον γνωστό οπαδό του Χίτλερ, υμνητή της μεταξικής δικτατορίας και ιδρυτή του κόμματος της «4ης Αυγούστου».

Υμνητής και της χούντας, βεβαίως. Η οποία, όπως παραδέχεται, δεν ήταν τόσο «ευρύτερη» και «ποιοτικότερη» από τη δημοκρατία. Αλλά «ευρεία» και «ποιοτική» - κατά τα λεγόμενά του - ήταν...

*

«Από το 1949 που ξεκίνησε ο εσωτερικός πόλεμος - δεν το λέω εμφύλιο, δεν το λέω αντάρτικο, το λέω "εσωτερικός πόλεμος" - μέχρι το 1974, σε 25 χρόνια δόθηκε πλήρης αμνηστία και γι' αυτό μπόρεσε και ο Φλωράκης και ήταν μέσα στη Βουλή. Τώρα από το 1967 έχουν περάσει 40 χρόνια και δε δημιουργούνται οι ίδιες συνθήκες αμνήστευσης».

(Γεώργιος Καρατζαφέρης)

Υπέρμαχος, ο κυρ Καρατζαφέρης, της αμνήστευσης των χουντικών. Οπαδός της παράδοσης άσπιλων και αμόλυντων στην κοινωνία των αρχιπραξικοπηματιών. Γνωστές οι ιδέες του. Το είχαμε καταλάβει από τις 17/11/2002. Ηταν τότε που - ανήμερα του Πολυτεχνείου - είχε καλέσει για «συνομιλία» στο κανάλι του, το «Τήλε Αστυ», τον φασίστα Παττακό...

*

«Ερχόμαστε σήμερα και λέμε ότι η ΝΔ χρειάζεται ένα συμπλήρωμα. Και ποιο είναι το συμπλήρωμα αυτό; Είναι (...) οι ευρισκόμενοι δεξιά της ΝΔ, η "Χρυσή Αυγή", η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, μπορεί η "Χρυσή Αυγή" με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει. Η ΕΠΕΝ. Οι βασιλικοί. Αυτοί δεν χρειάζονται;».

(Γεώργιος Καρατζαφέρης)

Ιδού το είδος της «πολυκατοικίας» που εκπροσωπεί ο «δημοκράτης» Καρατζαφέρης. Από όλα έχει ο «μπαξές»: Από «Χρυσαυγίτες» μέχρι χουντικούς της ΕΠΕΝ και βασιλικούς του οίκου των Γλύξμπουργκ...

***

ΥΓ1: Οποιος επιθυμεί να «απολαύσει» και ηχητικά τις παραπάνω δηλώσεις του Καρατζαφέρη δεν έχει παρά να συντονιστεί με το ραδιόφωνο του «902». Οταν οι άλλοι ταΐζουν το «φίδι» του λαϊκισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, κάνοντας «ρεκλάμες» στον Καρατζαφέρη και στο ασκέρι του, ο «902», μεταξύ άλλων, υπενθυμίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

*

ΥΓ2: Αυτός είναι ο Καρατζαφέρης. Και με αυτά τα «ιδεολογικά» υλικά δημιούργησε το κόμμα του. Το ξέρουν πολύ καλά οι καναλάρχες που ενσυνείδητα δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία, παρέχοντας στο ΛΑ.Ο.Σ. αφειδώς ποταμούς τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού χρόνου για να προπαγανδίζει τη «μαυρίλα» του.

*

ΥΓ3: Ο υμνητής της χούντας της 21ης Απρίλη, ο υμνητής του Μεταξά, ο υμνητής της «Χρυσής Αυγής», ο υμνητής της ΕΠΕΝ, ο υμνητής των οπαδών του Γλύξμπουργκ, δε θα μπορούσε παρά να λογίζεται σαν ο «καταλληλότερος» από το σύστημα για την «εκτέλεση συμβολαίων» κατά του ΚΚΕ, όπως τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα. Αλλωστε, ο ίδιος αναρωτήθηκε στην προχτεσινή του συνέντευξη: «Από πού και ως πού απαγορεύεται να είναι κανείς αντικομμουνιστής;». Απάντηση: Εφόσον ασπάζεσαι τις μεθόδους του Γκαίμπελς, τέτοια απαγόρευση, πράγματι, δεν υπάρχει...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ