Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Κοντά σε συμφωνία για το Λιμνήτη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ανοιξε χτες το κεφάλαιο του εδαφικού στη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, μεταξύ του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ειδικού αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ταγιέ Μπρουκ Ζεριχούν, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στη διάρκεια της κατ' ιδίαν συνάντησής τους συζήτησαν το θέμα της διάνοιξης του οδοφράγματος του Λιμνήτη, φτάνοντας πολύ κοντά σε συμφωνία...

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την οικονομία σε επίπεδο ηγετών, με τη συνάντηση να χαρακτηρίζεται «παραγωγική» και την επόμενη να ορίζεται για τη Δευτέρα 15 του Ιούνη.

Οσον αφορά στο εδαφικό διαβιβάστηκαν οι εισαγωγικές τοποθετήσεις της κάθε πλευράς επί του θέματος και τη Δευτέρα θα κατατεθούν οι απόψεις των δύο πλευρών για τις τοποθετήσεις αυτές.

Ο Δ. Χριστόφιας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε πρόοδο «σε ό,τι αφορά στον Λιμνήτη. Δεν είμαστε μακριά από συμφωνία και αναμένω σύντομα να έχουμε καλά νέα».

Στο μεταξύ, στην Αγκυρα μετέβη χτες ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους, Ντερβίς Ερογλου, όπου αναμενόταν συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Αμπντουλάχ Γκιουλ, και τον πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ