Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Απεργούν πανελλαδικά στις 24 Ιούνη

Η ταξική Ομοσπονδία του κλάδου δίνει συνέχεια στη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής Σύμβασης, για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την οικονομική κρίση

Για μια ακόμα απεργιακή αναμέτρηση ετοιμάζεται ο κλάδος των οικοδόμων
Για μια ακόμα απεργιακή αναμέτρηση ετοιμάζεται ο κλάδος των οικοδόμων
Αποφασιστική συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα τους, με νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη 24 Ιούνη, δίνουν οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα, με απόφαση της ταξικής τους Ομοσπονδίας. Κλιμακώνουν την πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δουλειά για όλους, μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Προετοιμάζονται μαχητικά να δώσουν απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα που ήδη έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τη νέα φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα ορίστηκε για τις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.

Φτάνοντας στον έκτο μήνα των διαπραγματεύσεων για την κλαδική Σύμβαση, οι εργοδότες επιμένουν να αντιμετωπίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους σαν επαίτες. Αξιοποιούν προκλητικά ως ασπίδα την καπιταλιστική κρίση και την απαράδεκτη σύμβαση που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και προτείνουν 1,5 ευρώ αύξηση την ημέρα! Την ώρα μάλιστα που τα κέρδη τους πολλαπλασιάζονται από την εκμετάλλευση των εργατών τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, το άρμεγμα του κρατικού κορβανά.

«Ο κλάδος απαντάει με ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κοροϊδία, τα ψίχουλα των εργοδοτών, γιατί τα κέρδη τους είναι τεράστια. Γιατί το χαμηλό μεροκάματο, η ανεργία, η καθημερινή ακρίβεια κάνουν όλο και δυσκολότερη τη ζωή της οικογένειας του οικοδόμου» σημειώνει η Ομοσπονδία στο απεργιακό της κάλεσμα και ξεκαθαρίζει ότι «δε θα κάνουμε πίσω, θα μας έχουν στα πόδια τους μέχρι να σκύψουν στις πραγματικές απαιτήσεις του κλάδου».

Η Ομοσπονδία αναδεικνύει σε ζήτημα αιχμής την πάλη του κλάδου για μέτρα ανακούφισης των ανέργων, την κατασκευή μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, για μέτρα αναθέρμανσης της οικοδομικής δραστηριότητας, για την ανάπτυξη του κατασκευαστικού προγράμματος του ΟΕΚ. Τονίζει ότι «δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις τύχες μας στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, όπου στη ζωή αποδείχτηκε ότι τους συνδέει ομφάλιος λώρος με τον ΣΕΒ και τα κόμματα της εξουσίας. Είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας η καταδίκη αυτών των δυνάμεων και η ενίσχυση του ταξικού πόλου, του ΠΑΜΕ, στο εργατικό κίνημα αυτή είναι η απαντοχή για την εργατική τάξη».

Με απαιτητικότητα στη μάχη

Η Ομοσπονδία καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία άμεσα να οργανώσουν την απεργία στο χώρο τους, την προετοιμασία και την περιφρούρησή της. Να συγκροτηθούν απεργιακές επιτροπές στους χώρους δουλειάς, να περιφρουρηθεί η απεργία, να συμμετέχουν όλοι στις συγκεντρώσεις με το παρακάτω πλαίσιο αιτημάτων:

  • Υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ, κατώτερο μεροκάματο 75 ευρώ.
  • Πλήρης - σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, 6ωρο - 5νθήμερο - 30ωρο.
  • Στήριξη όλων των ανέργων. Εκτακτο επίδομα ανεργίας για τους οικοδόμους 1.400 ευρώ. Επίδομα στο 80% του βασικού μεροκάματου που διεκδικούμε για όλη τη διάρκεια της ανεργίας. Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου. Υπαλληλική αποζημίωση, πάγωμα όλων των δανείων για τους άνεργους.
  • Θεώρηση των βιβλιαρίων Υγείας χωρίς προϋποθέσεις.
  • Μείωση των επιτοκίων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κατάργηση του ανατοκισμού.
  • Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων για χρέη στεγαστικών δανείων για την κύρια κατοικία.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, συνταξιοδότηση στα 55 χρόνια.
  • Αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. Ατοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
  • Νομιμοποίηση των μεταναστών, ισοτιμία δικαιωμάτων.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ