Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Επιμένει στις γνωστές προβοκάτσιες ενάντια στο ΚΚΕ

Θαυμάζει τον Πάγκαλο και προτείνει συγκυβέρνηση ΛΑ.Ο.Σ. - ΝΔ

Προχτές, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, έκανε νάζια ότι τάχα φεύγει από την «κεντροδεξιά πολυκατοικία», απογοητευμένος που ο Κ. Καραμανλής δε συμφωνεί να «συγκυβερνήσουν». Χτες, το ξανασκέφτηκε και σε ένα ρεσιτάλ πολιτικάντικης ευελιξίας ξανάρχισε παρακλήσεις στη Ρηγίλλης, εξέφρασε το θαυμασμό του για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Θ. Πάγκαλο, έφερε τον Μαρξ στα μέτρα του (!) ζητώντας από τους κομμουνιστές να πάρουν θέση ενάντια στους μετανάστες, δήλωσε ανοιχτά αντικομμουνιστής και συνέχισε την άθλια προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Αlpha», ξεκαθάρισε ότι «η πολιτική πλατφόρμα η δική μας με την πολιτική πλατφόρμα που βάζει τώρα η ΝΔ είναι ταυτισμένη». Θύμωσε που ο Καραμανλής δεν καταλαβαίνει «ότι δύο κόμματα θα πάμε μαζί για έναν και μόνο λόγο, να κερδίσουμε τον Παπανδρέου». Επαναβεβαίωσε ότι μιλά για «προεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ». Οτι «μόνο αν τα δύο κόμματα περπατήσουν μαζί από τώρα για να έχω ένα διάστημα τουλάχιστον 9 μήνες, να διαμορφώσω άλλη αντίληψη για τη Δεξιά στη βάση (...) Λέω στον Καραμανλή, θες να κυβερνήσουμε την επόμενη 6ετία αλά Μπερλουσκόνι; Δεν θες; Φέρνεις τον Γιώργο στην πλάτη. Εγώ λέω ότι οι δύο μας μπορούμε καλύτερα από τον Παπανδρέου».

Στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ τόνισε ότι στο ΛΑ.Ο.Σ. με τη ΝΔ «θα είμαστε φίλοι, γιατί δεν μπορεί να είμαστε εχθροί. Δεν μπορώ να είμαι εχθρός με το αίμα μου». Και επιδαψίλευσε δάφνες στο μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ Πάγκαλο: «Είναι χαρισματικός, είναι ελεύθερος, δεν μπαίνει σε ράγες, μπορεί και λέει πράγματα τα οποία τα πιάνουν οι άλλοι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα (...) Συχνά κάνουμε πλάκα και μέσα στη Βουλή».

Για τους μετανάστες κάλεσε «την αριστερά (...) να βγει και να πει εάν τους θέλει. Τους χρειάζεται η Ελλάδα; Πότε έκανε τελευταίο μεροκάματο ο κομμουνιστής οικοδόμος; (...) Ο Μαρξ, όταν έγινε η μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων στη Μεγάλη Βρετανία τον προηγούμενο αιώνα και έφεραν ανθρακωρύχους από την Ιρλανδία, είπε "πνίχτε τους στο ποτάμι, είναι εχθροί της εργατικής τάξης"». Του 'ρχεται βολικό να αποσιωπά την απεργοσπασία, να παρουσιάζει τον ταξικό αγώνα ως μισανθρωπία.

Στο ραδιοσταθμό «Κανάλι 1» ήταν πιο περιγραφικός: «Και λέω λοιπόν εγώ τώρα στη βάση της ΝΔ: "Ενα κι ένα κάνουν δύο. Τι θέλετε, ρε Νεοδημοκράτες; Κυβέρνηση Καραμανλή - Καρατζαφέρη ή κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου;" (...) Εγώ λέω να πάμε μαζί οι δυο μας (...) Λέω του Καραμανλή, "έλα εδώ, στρώσου 8 μήνες να αλλάξουμε την ατζέντα (...) να δείξουμε δείγματα γραφής και να πάρουμε τις εκλογές».

Και μετά πιστός στην αποστολή που του ανατέθηκε με αντικομμουνιστικό συμβόλαιο,ξανάρχισε τις προβοκάτσιες για το ΚΚΕ. Πρώτα ξεκαθάρισε ότι «βεβαίως, είμαι αντικομμουνιστής. Είναι κακό;». Κατόπιν ξαναείπε το χιλιοειπωμένο τροπάρι για τις δουλειές της «Τυποεκδοτικής» και τις εισφορές για το Ιστορικό Αρχείο του Κόμματος. «Είναι χρηματοδότηση του ΚΚΕ για να παίζει τα παιχνίδια του Καραμανλή», υποστήριξε. Ερωτηθείς από το δημοσιογράφο αν πιστεύει ότι όντως το ΚΚΕ χρηματίζεται, επέμεινε: «Βεβαίως. Βεβαίως και παίζει το παιχνίδι από αριστερά εναντίον μου. Και προεκλογικά. Παιχνίδια παίζει της ΝΔ». Και τα λέει αυτά ένας που χιλιοπαρακαλά τον Καραμανλή να του πετάξει ένα κοκαλάκι εξουσίας. Που δείχνοντας απερίγραπτο ήθος και ύφος για πολιτικό αρχηγό έκλεισε την επίθεσή του στο Κόμμα λέγοντας ότι «το πολύ το Κάπα Κάπα κάνει το παιδί βλάκα»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ