Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Προοίμιο» τα μέτρα κατά των μεταναστών
  • Μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής επίθεσης τα αυταρχικά μέτρα κατά των μεταναστών
  • «Θα συνεχίσουμε μέχρι να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας για όλους τους Ελληνες», δηλώνει ο εκπρόσωπος, υποθάλποντας ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις

Ενταγμένα στην συνολικότερη επίθεση κατά του εργαζόμενου λαού είναι τα αυταρχικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση κατά των μεταναστών, αξιοποιώντας ταυτόχρονα το πρόβλημα για αποπροσανατολισμό και καλλιέργεια ξενοφοβικών και ρατσιστικών αντιλήψεων.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν χτες στην Κυβερνητική Επιτροπή αποτελούν ουσιαστικά το προοίμιο της επίθεσης που προανήγγειλε ο Κ. Καραμανλής στο πλαίσιο της υλοποίησης της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων, που πλήττουν καίρια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ως υπέρμαχος της ασφάλειας, δείχνοντας ως «εχθρό» τους κατατρεγμένους μετανάστες, ακριβώς για να αποκρύψει ότι είναι η κυρίαρχη πολιτική του ευρωμονόδρομου που αποσαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη και σταθερή εργασία, διαλύει την παιδεία και την υγεία κ.ο.κ.

Η κυβέρνηση βρίσκει άλλοθι στην άνοδο των εκλογικών ποσοστών του ΛΑ.Ο.Σ. για να δικαιολογήσει τη λήψη πιο αυταρχικών μέτρων σε βάρος των μεταναστών, αλλά γενικότερα των λαϊκών αγώνων και δικαιωμάτων.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης των μεταναστών θα αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα, το οποίο θα προβληθεί και ως χειροπιαστή απόδειξη ότι έλαβε τάχα το μήνυμα των ευρωεκλογών. «Η προσπάθεια είναι διαρκής και θα συνεχιστεί με εντονότερους ρυθμούς ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας για όλους τους Ελληνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευ. Αντώναρος μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπερακοντίζοντας ταυτόχρονα κατά των μεταναστών. «Ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία μας αντέχουν μια ανεξέλεγκτη εγκατάσταση και άλλων μεταναστών στη χώρα μας, ιδίως με τους ρυθμούς των τελευταίων δύο-δυόμισι ετών», συνέχισε οργισμένος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι «αποφασίστηκε η λήψη θεσμικών, πρακτικών-ουσιαστικών και νομικών μέτρων, ούτως ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα που να δημιουργούν την εσφαλμένη εντύπωση μιας μη ευνομούμενης πολιτείας».

Οι στόχοι που θέτει η κυβέρνηση είναι δύο: «Πρώτον, να ανακοπεί η ροή μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα, ο κύριος όγκος των οποίων προέρχεται από την Τουρκία και δεύτερον, να επαναπατριστούν όσοι βρίσκονται παράνομα σήμερα στη χώρα».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη στάση της κυβέρνησης στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον «Αγιο Παντελεήμονα», ο εκπρόσωπος αρχικά ανέφερε ότι «όλες οι προσπάθειές μας κατατείνουν να μειώσουν την ένταση, όπου διαπιστώνουμε ότι υπάρχει», ενώ ανέβασε ξανά τους τόνους κατά των μεταναστών: «Με όλο το σεβασμό που έχουμε για τις ανάγκες και τις πιέσεις που δέχονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι, σας είπα ότι η κοινωνία μας έχει και όρια, έχει αντοχές τις οποίες δεν μπορεί να υπερβεί».

Εκτός των άλλων μέτρων που ανακοίνωσαν οι Πρ. Παυλόπουλος και Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι στην Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίστηκε η σύσταση Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου Μετανάστευσης, ενός «ευέλικτου οργάνου», η αρμοδιότητα του οποίου θα είναι να επιλαμβάνεται όλων των σχετικών θεμάτων. Να συντονίζει τις δράσεις. Να δίνει γρήγορες και πρακτικές λύσεις, όπου χρειάζεται. Να κάνει προτάσεις. Επικεφαλής του εν λόγω Συμβουλίου ορίστηκε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αντ. Σγαρδέλης.

Επιστολή Καραμανλή

Προκειμένου να υπογραμμίσει τη σημασία που αποδίδει στο πρόβλημα, ο Κ. Καραμανλής, απέστειλε χτες επιστολή στον προεδρεύοντα της ΕΕ Τσέχο πρωθυπουργό ζητώντας να υπάρξει αναφορά στο κείμενο των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της ΕΕ την ερχόμενη βδομάδα στο ζήτημα της «παράνομης μετανάστευσης». Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μια «δέσμη μέτρων» τα οποία κινούνται στο πλαίσιο της απάνθρωπης κοινής μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ. Μεταξύ άλλων ζητά την ένταση των διαπραγματεύσεων της ΕΕ και την ολοκλήρωση των συμφωνιών επανεισδοχής με τις κύριες χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών (Τουρκία-Λιβύη), τη σύσταση «ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης για το άσυλο», ενίσχυση των αστυνομικών επιχειρήσεων της Frontex, δέσμευση για αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ