Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακατάπαυστη δράση

Ολο το προηγούμενο διάστημα και μέχρι τις ευρωεκλογές, ο αντικομμουνισμός είχε γίνει «δευτέρα φύσις» του συστήματος με εκφραστές τις ηγεσίες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του ΛΑ.Ο.Σ. Πιο συγκεκριμένα, μετά τις εθνικές εκλογές του 2007, όταν το ΚΚΕ βγήκε ενισχυμένο, άρχισε να ξετυλίγεται μια προβοκατόρικη εκστρατεία σε βάρος του Κόμματος. Επρόκειτο, όπως αποδείχθηκε, για μια συντονισμένη προσπάθεια με στόχο τη μείωση της αποδοχής και της επιρροής του ΚΚΕ στην εργατική τάξη, στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Η επιλογή της αντικομμουνιστικής ταχτικής, δηλαδή της με ψέματα επίθεσης στο ΚΚΕ και όχι με πολιτική - ακόμη και σκληρή - κριτική, αντιπαράθεση θέσεων, ήταν καταφανής όταν κατέφυγαν στις γνωστές προβοκάτσιες, όπως με το «Γερμανό», τις «επιχειρήσεις του ΚΚΕ», κλπ., προκειμένου να πλήξουν το ηθικό κύρος του κόμματος της εργατικής τάξης. Σε αυτό το παιχνίδι, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, μπήκε και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εφημερίδας του και της ηγεσίας του, πετώντας λάσπη, αυτή τη φορά για την «Cosco», τις «επιχειρήσεις» και τα γνωστά. Η ΝΔ, αν και δε συμμετείχε ενεργά στην αντικομμουνιστική εκστρατεία, βολεύτηκε πίσω απ' αυτές τις επιθέσεις αφού άλλοι έκαναν τη βρώμικη δουλειά...

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και την αντικομμουνιστική επίθεση με αφορμή τις Θέσεις του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό - «σταλινικό κόμμα», «στα όρια της νομιμότητας» - από τα μεγάλα συγκροτήματα Τύπου, ραδιοφώνου και τηλεόρασης. Αμεσος στόχος όλης αυτής της επίθεσης ήταν η εκλογική και πολιτική ήττα του ΚΚΕ, η εκτόπισή του από την τρίτη θέση.

Η επίθεση δεν πέτυχε το στόχο της. Το ΚΚΕ, παρά τις επιθέσεις, διατήρησε το εκλογικό του ποσοστό. Ωστόσο, είναι πια ξεκάθαρο ότι η αντικομμουνιστική επίθεση όχι μόνο δε θα σταματήσει, αλλά, αντιθέτως, θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Είναι ενδεικτικό ότι πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των αποτελεσμάτων της περασμένης Κυριακής, άρχισαν πάλι τα αντικομμουνιστικά ...«όργανα». Ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής των «Οικολόγων Πράσινων», Μ. Τρεμόπουλος, κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι επιλέγει να ...συμπαρατάσσεται με τη ΝΔ, συνεχίζοντας την ίδια προβοκάτσια στην οποία έχουν πια εντρυφήσει το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Γ. Καρατζαφέρης, εκτελώντας «αντικομμουνιστικό συμβόλαιο», έφτασε να λέει σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «χρηματίζεται το ΚΚΕ» επειδή ανοιχτά και δημόσια ζήτησε οικονομική ενίσχυση για το κτίριο του αρχείου του Κόμματος. Πολιτικός απατεώνας και συκοφάντης, ο καυχησιάρης αντικομμουνιστής.

Το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του τόπου δε θα συμβιβαστεί ποτέ με την ιδέα ότι το ΚΚΕ διατηρεί τα σύμβολά του και την κοσμοθεωρία του, τη στρατηγική του, παλεύει για το σοσιαλισμό. Οτι είναι αδιάλλακτος αντίπαλος του συστήματος, δεν απολογείται στους καπιταλιστές αλλά μόνο στο λαό. Οπως επίσης ποτέ τα ιμπεριαλιστικά κέντρα δε θα συμβιβαστούν με την ίδια ιδέα. Καθόλου τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διερωτάται πώς είναι δυνατό το ΚΚΕ να έχει τέτοια ασυλία στην Ελλάδα. Θέλουν το ΚΚΕ στη «γωνία».

Η αντικομμουνιστική εκστρατεία και επίθεση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, χρησιμοποιώντας - χωρίς δισταγμό, όπως έχει αποδειχθεί - ακόμη και ανέντιμα μέσα και τρόπους. Αυτή η επίθεση θα εξακολουθεί να έχει πολλαπλούς στόχους.

Πρώτον, χτυπώντας το ΚΚΕ, επιδιώκουν να χτυπήσουν την ίδια την ανάπτυξη και ενδυνάμωση της ταξικής πάλης. Θέλουν να χτυπήσουν το κύρος του ΚΚΕ και να καλλιεργήσουν ταυτόχρονα τη μοιρολατρία στο λαό - τη λογική ότι «όλοι ίδιοι είναι». Δεύτερον, μέσα από την επίθεση στο ΚΚΕ, προετοιμάζεται η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων. Λαϊκό εισόδημα, εργασιακές σχέσεις, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, ένταση της φορολογίας, συμπίεση δημοκρατικών δικαιωμάτων, η επίθεση σε αυτά και πολλά ακόμη μέτωπα θα πάρει άγρια, επιθετικά χαρακτηριστικά. Αντικομμουνιστική επίθεση και επίθεση κατά των λαϊκών δικαιωμάτων, ιστορικά, πάνε πάντα χέρι χέρι.

Η ανάγκη της επαγρύπνησης, σε όλα τα επίπεδα, είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ. Η προετοιμαζόμενη επίθεση μπορεί να απαντηθεί και ν' αντιμετωπισθεί. Η ανάπτυξη και η διεύρυνση όλο και πιο στενών δεσμών του Κόμματος - που σημαίνει, του καθενός, μελών, στελεχών, οπαδών και φίλων - με τα πλατιά εργατικά, λαϊκά στρώματα, τη νεολαία, τους ανθρώπους του μόχθου, είναι η μοναδική απάντηση. Οχι μόνο αποτελεί «ασπίδα» προστασίας από τους τόνους λάσπης που ρίχνονται κατά του ΚΚΕ, αλλά, επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων αγώνων με προοπτική τον άλλο δρόμο ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας. Που απαιτεί άλλη εξουσία...


Κώστας ΤΡΑΚΟΣΑΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ