Παρασκευή 12 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

«Δεν υπάρχει άλλη μέθοδος από την επαναπροώθησή τους (σ.σ.: των μεταναστών) στη χώρα εκκίνησής τους. Η συντήρηση του φαινομένου νοθεύει όλες τις πλευρές της κοινωνίας. Ευθυγραμμίζονται οι μισθοί με αυτούς που παίρνουν οι λαθρομετανάστες, γυρνάνε από δω κι από κει, πολιτιστικά αποτελούν ένα βάρος και αρχίζει να περνάει το εμπόριο ναρκωτικών»...

*

Αυτό το μοντέλο «μεταναστευτικής πολιτικής», που δαιμονοποιεί τον πρόσφυγα και όχι αυτόν που τον αναγκάζει να γίνεται πρόσφυγας. Που ενοχοποιεί το θύμα της εκμετάλλευσης και όχι τον εργοδότη - θύτη και εκμεταλλευτή. Που θυμίζει λογικές σαν εκείνες περί απαγόρευσης κυκλοφορίας των «μελαψών» που παρατηρήθηκαν πριν από μερικά χρόνια σε ελληνικά χωριά. Που φτάνει να δανείζεται «επιχειρήματα» μέχρι και από τον «πόλεμο των πολιτισμών». Και που τελικά, σε ένα κρεσέντο ξενοφοβίας και ρατσισμού, μετέρχεται το λαϊκισμό για να αποδώσει την εγκληματικότητα στους μετανάστες, δε διατυπώθηκε από κάποιον εκπρόσωπο του ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν πρόκειται ούτε για δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο των κυβερνητικών μέτρων κατά των μεταναστών, στα οποία επιδίδεται η ΝΔ από την επομένη των ευρωεκλογών, σε μια πορεία συναγωνισμού της με το ΛΑ.Ο.Σ.

Είναι οι θέσεις οι ...«σοσιαλιστικές». Τις διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Πάγκαλος, στη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» (5/4/2009). Υπό τον εξής τίτλο: «Ας απελαθούν συμβολικά μερικοί λαθρομετανάστες»!

*

ΥΓ: Εκεί, στην ίδια συνέντευξη ήταν, που ο Πάγκαλος προέβη και στη διαπίστωση πως το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα με «ολοκληρωτική νοοτροπία» και πως οι ψηφοφόροι του συνιστούν «δείγμα πνευματικής και πολιτιστικής καθυστέρησης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ