Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία κατοίκων του οικισμού Προσκυνά

Με αντιπροσωπεία των κατοίκων του οικισμού Προσκυνά Φθιώτιδας, με επικεφαλής τον Ι. Γιανναρά, πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Προσκυνά, συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν και ο Μ. Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και ο Γ. Ρούσσης, δημοτικός σύμβουλος Λοκρών.

Η αντιπροσωπεία εξέθεσε το πρόβλημα της διέλευσης βαρέων οχημάτων μέσα απ' τον τοπικό δρόμο του χωριού, τους κινδύνους που αυξάνονται για τους κατοίκους και τις κατοικίες και το αίτημά τους για τη σύνδεση του παράπλευρου ΠΑΘΕ στην περιοχή της Τραγάνας, που περνά έξω απ' το χωριό Προσκυνά, με τον εθνικό δρόμο, ώστε να αποφεύγεται η επικίνδυνη διέλευση φορτηγών από τον οικισμό.

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέδειξε την ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία αποδέχεται συμβάσεις παραχώρησης με πανάκριβα διόδια για τους οδηγούς, για να αυξηθεί η κερδοφορία των κατασκευαστικών ομίλων. Εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν προχωρούν ώριμα και αναγκαία έργα παράπλευρων και ασφαλών δρόμων, αφού οι όμιλοι έχουν στόχο να μην μπορούν οι οδηγοί να αποφεύγουν το «χαράτσωμα», για να μη μειώνονται τα κέρδη τους.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ, στο πλαίσιο της πάλης ενάντια στα πανάκριβα διόδια, όπως και για τη δημιουργία αναγκαίων συμπληρωματικών έργων ασφαλούς διέλευσης, θα στηρίξει το αίτημα των κατοίκων για κατασκευή παράπλευρων δρόμων και θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org