Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νοιάστηκαν για την... «αντιπροσωπευτικότητα»

Το μαστίγιο της καταστολής ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στο ΣΕΜΠΟ άρπαξε την Παρασκευή ο ΣΕΒ, σπεύδοντας να ζητήσει με ανακοίνωσή του την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωσή του δεν περιορίστηκε στην απαρίθμηση των ...δεινών που προκαλούνται από τη διατάραξη της «εύρυθμης λειτουργίας» του λιμανιού, την «υπονόμευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας» και τη ζημιά του Δημοσίου «λόγω απώλειας φορολογικών εσόδων», ούτε απλά στο να «υπενθυμίσει» στις αρμόδιες αρχές πως με την «ολιγωρία» τους «στέλνουν αρνητικά μηνύματα στις αγορές σχετικά με την ομαλή λειτουργία των θεσμών στη χώρα». Επιπλέον, προχώρησε σε προκλητική επίθεση ενάντια στη συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων, κάνοντας λόγο για «ολιγομελές κομματικό» σωματείο «αμφίβολης αντιπροσωπευτικότητας»!

Τέτοια είναι η «έγνοια» των βιομηχάνων για τη ...γνήσια αντιπροσώπευση των εργαζομένων, που «ξέχασαν» πως η απεργιακή κινητοποίηση είχε προκηρυχθεί από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, είχε τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών (ΟΜΥΛΕ), των σωματείων Λιμενεργατών ΟΛΠ και Εποπτών - Αρχιεργατών ΟΛΠ.

Η εν λόγω ανακοίνωση προστίθεται στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις για την υπονόμευση των διαπραγματεύσεων για τη ΣΣΕ και τη δημιουργία αντι-σωματείου, που αποδεικνύουν ότι στη «νευραλγική για την ανάπτυξη» επιχειρηματική δραστηριότητα στο λιμάνι του Πειραιά δεν χωρούν εργατικά δικαιώματα, Συλλογικές Συμβάσεις, ούτε σωματεία, απεργίες και κινητοποιήσεις για τη διεκδίκησή τους. Ξεσκεπάζει παράλληλα και τα «μεταμνημονιακά φούμαρα» της κυβέρνησης, αφού δείχνει ότι η εργοδοσία αξιοποιεί και όλα τα «όπλα» που της δίνουν οι νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Εξάλλου, παίρνοντας την «πάσα», εκπρόσωποι της εργοδοσίας διαβεβαίωναν ότι η εταιρεία «δεν έχει κανένα πρόβλημα να υπογράψει συλλογικές συμβάσεις», αλλά αυτό πρέπει να γίνει με το «αντιπροσωπευτικό» σωματείο...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org