Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠ/ΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Συγκέντρωση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής

Την Τρίτη 18/9, για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν) στο Κερατσίνι, στα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Με τη φράση «Ο λαός του Πειραιά δεν ξεχνά. Δεν ξεχνά τα δεκάδες εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού μας», στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η ναζιστική ΧΑ, ως γνήσιο τέκνο του συστήματος της εκμετάλλευσης, μαντρόσκυλο των αφεντικών, αναλαμβάνει πάντα την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Η όξυνση της εκμετάλλευσης, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία είναι νύχι - κρέας με το φασισμό, γι' αυτό μαζί με το αυγό στοχεύουμε τη φωλιά όπου επωάζεται.

Σήμερα, έχοντας μπει στη νέα εποχή των "μεταμνημονιακών μνημονίων διαρκείας" και της ανάπτυξης που θα χτίζεται καθημερινά πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων (...) φασιστικές εγκληματικές οργανώσεις και ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή θα αξιοποιούνται από το κεφάλαιο, συγκαλυμμένα ή όχι (...)

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Σήμερα το ταξικό εργατικό κίνημα είναι πιο έμπειρο από ποτέ. Ξέρουμε πώς νικιέται το θηρίο και ποιος το ταΐζει...

Οργανώνουμε την πάλη μας με τα Σωματεία μας στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους για τα δικαιώματά μας, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιον τρόπο κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: Βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.

Πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η προηγούμενη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μπουν επιτέλους οι εγκληματίες στη φυλακή.

Απαιτούμε άμεσα να ολοκληρωθεί η δίκη, τη στιγμή μάλιστα που κάτω από το βάρος της σωρείας των αποκαλυπτικών εγγράφων, φωτογραφιών, βίντεο, συνομιλιών κ.λπ. υποχρεώθηκαν, πλέον, σε αναδίπλωση της υπερασπιστικής τους γραμμής.

Καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση. Να απαντήσει αποφασιστικά στην προσπάθεια αθώωσης της Χρυσής Αυγής. Να οργανώσουμε συνολικά την πάλη για τη ζωή που μας αξίζει.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όλα τα εργατικά σωματεία του Πειραιά, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org