Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία

Σε ύφεση βρισκόταν χτες η πυρκαγιά που έκαιγε για δεύτερη μέρα στην περιοχή Δαφνιώτισσα Αμαλιάδας Ηλείας. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και από το πρωί οι προσπάθειές τους ενισχύθηκαν με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων και δύο «Καναντέρ». Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 32 οχήματα, περισσότερους από 100 άνδρες καθώς και 4 πεζοπόρα τμήματα προσπαθούσαν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, που δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Επίσης χτες, η πυρκαγιά στην περιοχή Ανάληψη Αμαλιάδας Ηλείας τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Για εμπρησμό έκαναν λόγο τοπικοί φορείς, οι οποίοι εξέφραζαν ερωτήματα για το γεγονός πως το νέο μέτωπο ξέσπασε σε κοντινή απόσταση από το πρώτο. Παράλληλα, σημείωναν πως δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός πως και πέρσι, την ίδια εποχή, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή. Η εν λόγω περιοχή «είναι ένα δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007», ανέφεραν σχετικά.

Εξάλλου, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Καβησός της Αλεξανδρούπολης. Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 100 δασικές και αστικές πυρκαγιές.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε χτες, η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στο Ανω Καστρίτσι Πατρών. Στην περιοχή παρέμεναν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μέχρι αργά το απόγευμα και επιχειρούσαν την πλήρη κατάσβεσή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ