Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με «ειδικότητα» Ρωσία ο νέος Αμερικανός πρόξενος

«Ειδικότητα» στη Ρωσία έχει ο νέος πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Πφλέγκερ (Gregory W. Pfleger, Jr). Ο Γκ. Πφλέγκερ, που διαδέχεται την Ρεμπέκα Φονγκ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του προξενείου, υπηρέτησε ως διευθυντής στο γραφείο για θέματα των χωρών της Βαλτικής και Ανατολικής Ευρώπης του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, υπό τις κυβερνήσεις Ομπάμα και Τραμπ.

Ο νέος Αμερικανός πρόξενος από το 2006 έχει υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Τατζικιστάν, στη Σαγκάη, στην «Υπηρεσία για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Εργασία», αλλά και στην Ουκρανία. Προτού ενταχθεί στο διπλωματικό σώμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προξενείου, είχε υπηρετήσει στο Ειρηνευτικό Σώμα στη Ρωσία (2000 - 2002), ενώ είναι και κάτοχος μεταπτυχιακού στις Ρωσικές και Μετα-Σοβιετικές Σπουδές από το London School of Economics.

Προφανώς όλα αυτά «συνεκτιμήθηκαν» για την τοποθέτησή του στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Αμερικανός πρέσβης, με εφαλτήριο την επερχόμενη ΔΕΘ σχεδιάζεται η «εντυπωσιακή επαναφορά» των ΗΠΑ στην περιοχή κι ενώ μπροστά βρίσκονται τα επόμενα βήματα της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων, των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ που φουντώνουν την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ