Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Ενστολη διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου

Αύριο Πέμπτη στις 10.30 π.μ.

Ενστολη διαμαρτυρία, αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί, πραγματοποιεί η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου. Η κινητοποίηση γίνεται σε υλοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Πυροσβεστών Ηπείρου στις 31 Μάρτη, όπου και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέσα στο καλοκαίρι, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και για το υποβαθμισμένο σύστημα πυρασφάλειας.

Οπως τονίζει η ΕΑΚΠ στην ανακοίνωσή της:

«Με βάση το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης και μετά την άρνηση του προεδρείου της ΕΥΠΣ Ηπείρου να υλοποιήσει τις αποφάσεις της ΓΣ, η "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών" οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕΠΥΔ Ηπείρου, την Πέμπτη 23 Αυγούστου και ώρα 10.30. Καλούμε όλους τους συναδέλφους πυροσβέστες, μόνιμους, 5ετείς και συμβασιούχους που υπηρετούν στην Ηπειρο, να συμμετέχουν μαζικά στη διαμαρτυρία.

Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στις διαχρονικές εγκληματικές πολιτικές των κυβερνήσεων, που δεν νοιάζονται και δεν δίνουν δεκάρα για την πρόληψη των πυρκαγιών και την προστασία του λαού και μειώνουν συνεχώς τη χρηματοδότηση για το Πυροσβεστικό Σώμα. Οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δημιούργησαν και διεύρυναν τις τεράστιες ελλείψεις στην Υπηρεσία μας και στην πυρασφάλεια της χώρας, που επέφεραν ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο των συνανθρώπων μας στην Αττική, τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις δασικές πυρκαγιές σε περιουσίες συμπολιτών μας και σε χιλιάδες στρέμματα δάσους και στη φετινή αντιπυρική περίοδο.

(...) Οι μελλοντικές ενέργειες της κυβέρνησης, όπως εξαγγέλθηκαν πρόσφατα από τον πρωθυπουργό της χώρας για τον νέο φορέα που θα αντικαταστήσει την Πολιτική Προστασία, επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών και στη διαχείριση των καταστροφών. Κουβέντα δεν γίνεται για την πλήρη απουσία πρόληψης και έργων αντιπυρικής προστασίας. Προωθούν αρμοδιότητες πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών σε δήμους, Περιφέρειες και ιδιώτες, για να απαλλάξουν το κράτος από τη χρηματοδότηση και να επιβαρύνουν οικονομικά το λαό με νέους δημοτικούς φόρους, ανταποδοτικά τέλη και χαράτσια».

Κοινός αγώνας των πυροσβεστών με το εργατικό κίνημα

«Καμία αναφορά για τις απαιτούμενες προσλήψεις προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, τη Δασική Υπηρεσία και τις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, των πενταετών και εποχικών πυροσβεστών, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Προωθούν την ενίσχυση του εθελοντισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία, μέσω των δήμων και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Εκμεταλλεύονται την ανιδιοτέλεια και το φιλότιμο αρκετών εθελοντών και τη δωρεάν εργασία που προσφέρουν, για να υποκαταστήσουν με τους εθελοντές αρκετές μόνιμες κρατικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και δομές προληπτικής πυροπροστασίας. Καμία αναφορά ούτε για τις ανεπαρκείς υποδομές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, τα παλιά οχήματα, τα ακινητοποιημένα λόγω βλαβών ή φθαρμένων ελαστικών.

Οι πυροσβέστες, μαζί με το λαό που βιώνει άμεσα τις τραγικές συνέπειες, έχουμε αποκτήσει πλέον την απαραίτητη εμπειρία (...) Επιβάλλεται ο κοινός αγώνας των πυροσβεστών και του μαζικού εργατικού κινήματος, για να μην ξαναδούμε να χάνονται στις φλόγες και άλλοι συνάνθρωποι και συνάδελφοί μας, να καταστρέφονται και άλλες λαϊκές περιουσίες και χιλιάδες στρέμματα δασικού πλούτου. Οι κίνδυνοι, και για την περιοχή μας, είναι μεγάλοι. Δεν μπορεί η πυροπροστασία της χώρας να βασίζεται στην τύχη και στις καιρικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης θα ζητηθεί συνάντηση με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Θα απαιτήσουμε λύση στα προβλήματά μας, από την πολιτική και φυσική ηγεσία, σύμφωνα με το πλαίσιο των αιτημάτων που αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση.

Το σύνολο των αιτημάτων και των διεκδικήσεων, μαζί με το ψήφισμα της ΓΣ του σωματείου μας, θα επιδοθούν και στον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελεί τον τοπικό μηχανισμό της κυβέρνησης στην περιοχή μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org