Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα 27/8 η συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη

Τις θέσεις του Κόμματος για τις συνέπειες από τις πυρκαγιές και για την ουσιαστική προστασία του λαού θα παρουσιάσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ειδικών και κατοίκων της περιοχής

Από πρόσφατη περιοδεία σε ξενοδοχεία της περιοχής
Από πρόσφατη περιοδεία σε ξενοδοχεία της περιοχής
Συγκέντρωση με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης από τις συνέπειες των πυρκαγιών και προστασίας της ζωής του λαού» διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Νέας Μάκρης. Τις θέσεις του Κόμματος θα παρουσιάσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ειδικών και κατοίκων της περιοχής.

Ενόψει της συγκέντρωσης, καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις των Οργανώσεων του Κόμματος στην περιοχή, καλώντας τους πληγέντες και όλους τους κατοίκους να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας και ουσιαστικής ανακούφισης από την πύρινη λαίλαπα.

Οπως σημειώνεται στο σχετικό φυλλάδιο που διακινείται από την περασμένη βδομάδα: «Η καταστροφή στην περιοχή ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Ηταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που υποβαθμίζει τη δασοπροστασία, την πυρόσβεση, που εμπορευματοποιεί τη γη, που δεν έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας. Να μην περάσει η προσπάθεια να κρυφτούν μέσα στις στάχτες οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων. Να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός που αποδίδει την καταστροφή πότε στην "κλιματική αλλαγή", πότε στην "κακιά στιγμή", πότε στην "ατομική ευθύνη", για να μείνει στο απυρόβλητο η εμπρηστική πολιτική (...)

Από εξόρμηση στο Λιμεναρχείο Ραφήνας
Από εξόρμηση στο Λιμεναρχείο Ραφήνας
Η οργή πρέπει να γίνει δύναμη αγώνα και διεκδίκησης, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες. Είναι ελπιδοφόρο ότι από την πρώτη στιγμή ήταν εδώ ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από κάθε γωνιά της χώρας, από εκατοντάδες σωματεία και φορείς, από απλούς εργαζόμενους. Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι εδώ, δίπλα σας, όπως ήταν εδώ από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή βαρβαρότητα, εν έτει 2018 να χάνονται άνθρωποι από τις φωτιές και τις πλημμύρες. Τώρα είναι η στιγμή να ανοίξει η συζήτηση και να διαμορφωθεί ένα μεγάλο κύμα διεκδίκησης για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, με βάση το επίπεδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι προτάσεις του ΚΚΕ αναδεικνύουν ότι απαιτείται ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης και οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας. Αυτός ο δρόμος θα έχει στο επίκεντρο όχι τα κέρδη των λίγων, αλλά την πραγματική προστασία του λαού και την ικανοποίηση των αναγκών του».

Το ΚΚΕ καλεί το λαό να διεκδικήσει:

-- Την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, με αποζημιώσεις 100%. Να καλυφθούν οι ανάγκες σε στέγαση, περίθαλψη, Υγεία.

-- Να γίνει απορρύπανση της περιοχής.

-- Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας συνολικά για τη χώρα.

Καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες

Καθημερινές είναι οι παρεμβάσεις των Οργανώσεων του Κόμματος στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής με το κάλεσμα της ΚΕ για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Δευτέρας 27 Αυγούστου στη Ν. Μάκρη.

Χτες, Τρίτη, κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ρεμπάπη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, περιόδευσε στο Λιμεναρχείο Ραφήνας.

Οι εξορμήσεις και οι περιοδείες συνεχίζονται σήμερα και τις επόμενες μέρες και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

Σήμερα Τετάρτη, περιοδεία στα Κέντρα Υγείας Ραφήνας και Ν. Μάκρης, καθώς και σε χώρους νεολαίας και μαγαζιά σε Ραφήνα και Ν. Μάκρη.

Αύριο Πέμπτη, στα πυρόπληκτα στο Μάτι θα περιοδεύσει ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εξορμήσεις επίσης θα γίνουν σε σούπερ μάρκετ της Ν. Μάκρης, σε χώρους νεολαίας της Ν. Μάκρης και σε μαγαζιά της Ραφήνας.

Την Παρασκευή 24/8 θα πραγματοποιηθούν περιοδείες στα εργοστάσια ΕΛΠΕΝ και «Ελ Μπίσκο», καθώς και στο λιμάνι της Ραφήνας.

Το Σάββατο 25/8, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά - τουριστικά καταστήματα στις πυρόπληκτες περιοχές. Επίσης στο πορθμείο της Αγίας Μαρίνας, στο Κόκκινο Λιμανάκι και στις πυρόπληκτες περιοχές της Ραφήνας. Κλιμάκιο του Κόμματος θα επισκεφθεί το «Εκπτωτικό Χωριό» και εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Ραφήνας και της Ν. Μάκρης.

Την Κυριακή 26/8, περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Ραφήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ