Τετάρτη 13 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ ΑΕ
Νέα δανειακή σύμβαση από την ΕΤΕπ

Στην υπογραφή της δεύτερης δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 45 εκατ. ευρώ, από συνολική χρηματοδότηση 85 εκατ. ευρώ, προχώρησε χτες η ΔΕΗ ΑΕ, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του εγχώριου δικτύου διανομής ηλεκτρισμού, ώστε να μπορέσει να υπηρετήσει τους στόχους της «απελευθέρωσης» της Ενέργειας και τους στόχους των επιχειρηματικών ομίλων και ιδιαίτερα αυτόν της ενίσχυσης της παροχής ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο.

Τη σημασία αυτή για τα συνολικότερα σχέδια υπογράμμισαν εξάλλου τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης, που σημείωσε ότι ο ρόλος του δικτύου «καθίσταται εξαιρετικά σημαντικός για την πράσινη ενέργεια», όσο και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης, που παραβρέθηκε στη φιέστα και σημείωσε ότι τα δίκτυα βρίσκονται «στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης» σε ολόκληρη την ΕΕ.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Μ. Παναγιωτάκης ανακοίνωσε ότι το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας ενέκρινε την αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου προς τη ΔΕΗ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες μέχρι το τέλος της βδομάδας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org