Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαχητική κινητοποίηση έξω από τη βάση στο Ακρωτήρι

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά την είσοδο της βάσης

Στιγμιότυπο της διαδήλωσης
Στιγμιότυπο της διαδήλωσης
Μαχητική κινητοποίηση έξω από τη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι, απ' όπου απογειώθηκαν τα βρετανικά αεροσκάφη που έπληξαν στόχους στη Συρία, διοργάνωσαν την Κυριακή οι Κομματικές Οργανώσεις Κύπρου του ΚΚΕ.

Το αγωνιστικό κάλεσμα του ΚΚΕ συνάντησε τη θετική ανταπόκριση πολλών εργαζομένων στις εξορμήσεις που έγιναν το Σάββατο, σε χώρους δουλειάς και στο κέντρο της Λευκωσίας και της Λάρνακας.

Κάλεσαν τους Ελληνες μετανάστες και τους εργαζόμενους στην Κύπρο «να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις διευκολύνσεις που γίνονται στους Βρετανούς μακελάρηδες, οι οποίοι βομβαρδίζουν το συριακό λαό. Να κλείσουν τώρα οι βρετανικές βάσεις. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν την είσοδο της βάσης για μία ώρα, έγραψαν συνθήματα στον τοίχο μπροστά από την είσοδο και επέδωσαν ψήφισμα στον διοικητή της βάσης.

Στο ψήφισμα «κατά της λειτουργίας των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο» αναφέρεται:

«Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στην Κύπρο, οι Ελληνες μετανάστες και οι Κύπριοι εργάτες δηλώνουν με την υποστήριξή μας προς το λαό της Συρίας.

Απαιτούμε:

Το κλείσιμο των βρετανικών βάσεων στο Ακρωτήρι και τη Δεκέλεια και την παύση λειτουργίας όλων των στρατιωτικών μηχανισμών που διατηρεί η Μεγάλη Βρετανία στην Κύπρο.

Οχι στη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία.

Αμεση παύση οποιασδήποτε επέμβασης κατά του συριακού λαού.

Οχι στην παροχή διευκολύνσεων στους Βρετανούς και άλλους Ευρωπαίους δολοφόνους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.

Δεν είστε ευπρόσδεκτοι!

NATO killers go home! British killers go home!».

Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο Ακης Πούλος, Γραμματέας της ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Σήμερα από δω, από το Ακρωτήρι, στέλνουμε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά πολύ περισσότερο στην κυβέρνηση Αναστασιάδη. Είναι ψέμα ότι η Κύπρος είναι αμέτοχη στη νέα επίθεση! Η κυβέρνηση Αναστασιάδη συμμετέχει και μάλιστα ενεργά, κάνοντας διευκολύνσεις, έχοντας για μια ακόμα φορά αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο έγκλημα των ιμπεριαλιστών, λόγω της συγκεκριμένης βάσης». Και πρόσθεσε: «Γι' αυτό και εμείς σήμερα από εδώ απευθυνόμαστε στους εργάτες, στους ανέργους, στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, εμπόρους, επιστήμονες, αγρότες, στις γυναίκες και τα παιδιά τους. Τώρα χρειάζεται ξεσηκωμός! Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Για να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, που είναι ορμητήρια θανάτου. Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Μαζί με τον αγώνα για το μεροκάματο, για την ανάκτηση των απωλειών, δίνουμε τη μάχη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια».

Ρεπορτάζ από την κινητοποίηση μετέδωσαν βρετανικά αλλά και τουρκικά ΜΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» (2017-06-07 00:00:00.0)
Αιφνιδιαστική επίσκεψη Κάμερον (2014-10-04 00:00:00.0)
Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών (2006-05-12 00:00:00.0)
Θολό τοπίο οι αμερικανο-βρετανικές απώλειες (2003-03-26 00:00:00.0)
Εβαψαν με τα χρώματα της αντίστασης ΝΑΤΟικό λεωφορείο (2002-04-16 00:00:00.0)
Σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας οι βρετανικές βάσεις (2001-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org