Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα
  • Στην Αθήνα, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συλλαλητήρια καταδίκης της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία και της ελληνικής εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά άλλες πόλεις, απευθύνοντας κάλεσμα σε Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα να πάρουν πρωτοβουλίες κινητοποίησης ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, πρωτοβουλίες έκφρασης αλληλεγγύης στο λαό της Συρίας.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα.

Σήμερα, επίσης, πραγματοποιείται το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στις 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ξεσηκωμός! Ολοι στους δρόμους!

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Ξεσηκωμός! Ολοι στους δρόμους! Εξω η Ελλάδα από το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα! (...)

Πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ο ανηλεής ανταγωνισμός των μακελάρηδων των λαών για τον έλεγχο των πηγών Ενέργειας, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς. Ελεγχος που προϋποθέτει "φιλικά" καθεστώτα ή χάος, όπως είδαμε στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν.

Με την επίθεση των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας περνάμε σε νέα φάση κλιμάκωσης των ανταγωνισμών στην περιοχή, αλλά και γενικότερα (...).

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μιλά για την Ελλάδα ως "πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας", τη στιγμή που μας βάζει στη μέση του κυκλώνα. Είναι ψέμα ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, όταν η κυβέρνηση έχει κάνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα και την αρμάδα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Οταν συνεργάζεται με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Οταν η Τουρκία έχει ήδη εισβάλει σε Κύπρο και Συρία και μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο, στηριζόμενη στην ανοχή των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ που έχουν σβήσει τα σύνορα στο Αιγαίο και θέλουν να την αξιοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας. Η στάση των ελληνικών κυβερνήσεων υπέρ των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ εξυπηρετεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους της Ελλάδας, που σαν κοράκια περιμένουν τα συμβόλαια που θα βγουν μετά την καταστροφή και τη δολοφονία των λαών.

Οι αντεργατικές πολιτικές στο εσωτερικό της κάθε χώρας πηγαίνουν παράλληλα με την εξωτερική πολιτική των προκλητικών φιλοπόλεμων δηλώσεων και των εμπορικών ανταγωνισμών, των οικονομικών πολέμων. Ο πόλεμός τους είναι η συνέχεια της ειρήνης τους.

(...) Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για τον λαό με απρόβλεπτες συνέπειες. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας τώρα πρέπει μαζικά να ορθώσουν μέτωπο ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ (...).

Τώρα ξεσηκωμός, για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Τώρα ξεσηκωμός, για να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, οι εργαζόμενοι έχουμε να αντιτάξουμε τις αξίες της φιλίας και της Αλληλεγγύης. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών».

Καλούν στο συλλαλητήριο

Αντίστοιχες ανακοινώσεις καταδίκης και κάλεσμα στο συλλαλητήριο έχουν βγάλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και η ΠΑΣΕΒΕ.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνουν επίσης οι 7 Ομοσπονδίες και οι 28 Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ που πραγματοποίησαν χτες σύσκεψη στην Αττική για την οργάνωση της πάλης.

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι Επιτροπές Ειρήνης «δυναμώνουν τη δράση τους και διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πάλης του λαού μας» ενάντια στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις αλλά και στην κυβέρνηση, η οποία, συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική των προκατόχων της, «διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία».

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καλεί τους αγωνιστές της Αντίστασης, τους φίλους και απογόνους, να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την τελευταία επίθεση στη Συρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με το άγριο χτύπημα η κυβέρνηση διαφημίζει την προσήλωσή της στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς (2018-04-17 00:00:00.0)
Καλεί σε συλλαλητήριο την Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα (2018-04-15 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός! Οι ιμπεριαλιστές ματώνουν τους λαούς! Εξω η Ελλάδα από το έγκλημα! (2018-04-15 00:00:00.0)
Αμεση, μαχητική απάντηση (2018-04-15 00:00:00.0)
Κάλεσμα της ΟΓΕ (2008-03-18 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός στον Εβρο (1999-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org