Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Ολοι σήμερα στις 11.30 π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Καλέσματα από το ΠΑΜΕ, φοιτητικούς συλλόγους και μαθητές

Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, σήμερα Τρίτη, στις 11.30 π.μ., καλούν το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικά συμβούλια, εκεί όπου στις 12 το μεσημέρι έχει οριστεί να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου οι δύο συλληφθέντες κατά τη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία.

Το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του σημειώνει τα εξής:

«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στον εργαζόμενο λαό τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που σήμερα το πρωί μέσα από ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής επιτέθηκε απέναντι σε χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές που διαμαρτύρονταν για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία.

Η κυβέρνηση από τη μία υπογράφει συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ και την ίδια στιγμή δίνει συνεχώς διαπιστευτήρια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Μετά από το ξέπλυμα του νυν Προέδρου των ΗΠΑ από την κυβέρνηση, σειρά πήρε σήμερα η προστασία με ξεχωριστό ζήλο του αγάλματος του μακελάρη πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Χ. Τρούμαν, ένα άγαλμα - σύμβολο του αιματοβαμμένου αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Η κυβέρνηση, αφού πρώτα μέσω των δυνάμεων καταστολής χτύπησε βίαια την αντιπολεμική πορεία με χημικά και γκλομπ, στέλνοντας στο νοσοκομείο σπουδαστές και μαθητές, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες.

Καλούμε αύριο (σ.σ. σήμερα) τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργαζόμενους, ανέργους, νέους και νέες να δώσουν δυναμικό "παρών" στις 11.30 π.μ, στα δικαστήρια Ευελπίδων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!».

Αντίστοιχη καταγγελία είχε εκδώσει το ΠΑΜΕ και αμέσως μετά την επίθεση στο συλλαλητήριο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει γην και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς, την ίδια ώρα χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα που εναντιώνεται στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η κυβέρνηση με το σημερινό της χτύπημα αποδεικνύει ότι είναι το καλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Το επιβεβαιώνουν άλλωστε οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, που δήλωσε ότι "είναι αδέρφια". Χέρι - χέρι στο μακελειό και στη σφαγή των λαών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Εξω η Ελλάδα από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα. Ολοι αύριο (σ.σ. σήμερα) στο μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα».

Κύμα καταδίκης από φορείς και συνδικάτα

Ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης έβγαλαν ακόμα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΥΕ, καθώς και πλήθος εργατικών συνδικάτων και Ομοσπονδιών.

Ακόμα, σχετικό ψήφισμα εγκρίθηκε στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και συλλόγων αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, που έγινε χτες στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org