Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Οργιο καταστολής σε διαδήλωση φοιτητών - μαθητών - εργαζομένων ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία
  • Εξι τραυματίες από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ - Με βαριές και αστήρικτες κατηγορίες δικάζονται σήμερα δύο συλληφθέντες διαδηλωτές
  • Με μαζική συμμετοχή στα σημερινά συλλαλητήρια η επιχείρηση τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό

Αγρια καταστολή της κινητοποίησης, με εντολή της κυβέρνησης

Eurokinissi

Αγρια καταστολή της κινητοποίησης, με εντολή της κυβέρνησης
Οργιο καταστολής και τρομοκρατίας εξαπέλυσε χτες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε βάρος του μαζικού συλλαλητηρίου φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία στη Συρία.

Με μανιασμένη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ, τραυματισμό έξι διαδηλωτών, προσαγωγή και σύλληψη άλλων δύο τραυματισμένων διαδηλωτών, οι οποίοι μάλιστα παραπέμπονται σήμερα στο αυτόφωρο με αστήρικτες και βαρύτατες κατηγορίες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέδειξε ότι όχι μόνο είναι συνένοχος στο έγκλημα που διεξάγεται αυτήν τη στιγμή στην Μ. Ανατολή, το οποίο θα έχει συνέχεια το επόμενο διάστημα, αλλά έδωσε και τις διαβεβαιώσεις της στους «συμμάχους της» και βεβαίως στην ελληνική αστική τάξη ότι θα επιχειρήσει να μην ανεχθεί εργατικές, λαϊκές και νεολαιίστικες μαζικές αντιδράσεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή. Οτι θα τσακίσει, θα τρομοκρατήσει!

Η κυβερνητική επιχείρηση όμως θα πέσει στο κενό: Αμεση απάντηση δίνεται σήμερα με τη συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στις 11.30 π.μ., όπου παραπέμπονται με τη διαδικασία του αυτόφωρου οι δύο συλληφθέντες διαδηλωτές, αλλά και με μαζική συμμετοχή στα απογευματινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες πόλεις.

Αγριο χτύπημα... για να προστατευτεί το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν!

Από τη δεύτερη απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, στον κύριο όγκο της διαδήλωσης
Από τη δεύτερη απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας, στον κύριο όγκο της διαδήλωσης
Χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές διαδήλωσαν χτες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, δηλώνοντας πως η νεολαία δεν θα μείνει θεατής στη σφαγή και στην εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια (βλ. ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις στη σελ. 16).

Στην κινητοποίηση της Αθήνας, όπου συμμετείχαν και εργαζόμενοι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έστειλε τα ΜΑΤ να επιτεθούν με αγριότητα τη στιγμή που διαδηλωτές βρίσκονταν στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, προσπαθώντας να το αποκαθηλώσουν σε μια συμβολική κίνηση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Το άγαλμα δηλαδή του Προέδρου των ΗΠΑ που διέταξε τη ρίψη της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα και διατύπωσε το ψυχροπολεμικό «δόγμα Τρούμαν», που πλήρωσε πολύ ακριβά ο λαός μας.

Οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν ρίχνοντας χημικά και χτυπώντας με λύσσα, ανοίγοντας κεφάλια με τα γκλομπς και στέλνοντας στο νοσοκομείο τουλάχιστον έξι διαδηλωτές.

Λίγη ώρα μετά, ακολούθησε δεύτερη απρόκλητη επίθεση από τα ΥΑΤ, όταν κατέφθασε ο κύριος όγκος των διαδηλωτών, της κινητοποίησης που είχαν οργανώσει φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητικά συμβούλια νωρίτερα. Μέλη των δυνάμεων καταστολής μάλιστα, με τον «αέρα» που έδιναν οι κυβερνητικές εντολές για άγρια καταστολής, έβριζαν χυδαία και απειλούσαν διαδηλωτές, τόσο όταν τους χτυπούσαν όσο και μετά. Να σημειωθεί επίσης ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης εντοπίστηκε ασφαλίτης που προσπάθησε να μπει στην πορεία αλλά η περιφρούρησή της τον πέταξε έξω.

Προσαγωγές, συλλήψεις και αυτόφωρο για τραυματισμένους διαδηλωτές


Οι δυνάμεις καταστολής, μετά την επίθεση, προχώρησαν σε προσαγωγές δύο τραυματισμένων διαδηλωτών, οι οποίες στη συνέχεια, αργά το απόγευμα, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι συλληφθέντες διαδηλωτές είναι οι σπουδαστές Στράτος Καρύδας και Κώστας Φραγκουλόπουλος.

Τα γεγονότα προκάλεσαν την άμεση αντίδραση και παρέμβαση του Χρήστου Κατσώτη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, στο σημείο όπου έγινε η επίθεση, σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, όσο και τηλεφωνικά στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, από τον οποίο απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των δύο διαδηλωτών.

Μετά από το σημείο αυτό ακολούθησε διαδήλωση στην κατάφρακτη από κλούβες των ΜΑΤ πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου διαδηλωτές πέταξαν αυγά, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), απαιτώντας την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων. Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσαν ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, καθώς και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΓΑΔΑ και μεταξύ άλλων καταδίκασαν τη βαρβαρότητα των ΥΑΤ, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την εμφάνιση ασφαλιτών στα νοσοκομεία όπου είχαν πάει οι τραυματίες και ζήτησαν την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων.

Από τις συλλήψεις των δύο διαδηλωτών
Από τις συλλήψεις των δύο διαδηλωτών
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου ο εισαγγελέας Χρήστος Ντζούρας διέταξε την κράτησή τους και τους άσκησε ποινική δίωξη με βαρύτατες, ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες: Απρόκλητη φθορά αντικειμένου τοποθετημένου σε χώρο από περισσότερους, αντίσταση από περισσότερους, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού κατά την άσκηση των καθηκόντων του, εκτέλεση βιαιοπραγίας κατά τη διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση από περισσότερους και από πρόσωπο με καλυμμένα χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας όρισε να δικαστούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Εκατοντάδες διαδηλωτές παρέμεναν διαμαρτυρόμενοι έξω από την ΓΑΔΑ μέχρι αργά το βράδυ, ενώ οι συνήγοροι των συλληφθέντων ζήτησαν να μεταφερθούν οι τραυματισμένοι συλληφθέντες στο νοσοκομείο. Κι ενώ στην αρχή όταν τέθηκε αυτό το αίτημα, οι αρμόδιοι της ΓΑΔΑ ανέφεραν ότι τους οδήγησαν στη Σήμανση, στη συνέχεια, μετά τις νέες καταγγελίες από τους συνηγόρους και τους συγκεντρωμένους, ανέφεραν ότι τους μετέφεραν ήδη στο ΚΑΤ, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, ούτε καν τους δικηγόρους τους! Σύμφωνα με καταγγελίες, οι δύο τραυματίες συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο συνοδεία δυνάμεων της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, μυστικά, με ιλλιγιώδη ταχύτητα στην διαδρομή, ενώ μετά τη μετάβασή τους στο ΚΑΤ περίμεναν να εξεταστούν δεμένοι με χειροπέδες, σαν εγκληματίες! Στη συνέχεια κατα την εξέτασή τους διαγνώστηκαν με πολλαπλές κακώσεις και εισήχθησαν και οι δύο στην Γ' ορθοπεδική κλινική, όπου παρέμειναν φρουρούμενοι.

Εξι τραυματίες στα νοσοκομεία!

Η επίθεση των ΜΑΤ έστειλε έξι διαδηλωτές στα νοσοκομεία
Η επίθεση των ΜΑΤ έστειλε έξι διαδηλωτές στα νοσοκομεία
Συνολικά 6 διαδηλωτές έστειλε στα νοσοκομεία η επίθεση των ΜΑΤ στο χτεσινό συλλαλητήριο.

Ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», σοβαρά τραυματισμένος από τα χτυπήματα που δέχτηκε με γκλομπ στο κεφάλι. Συγκεκριμένα, κατά την εξέτασή του διαπιστώθηκαν ανοιχτά θλαστικά τραύματα κι ένα ακρο-κροταφικό ρωγμώδες κάταγμα δεξιά, με αποτέλεσμα ο διαδηλωτής να εισαχθεί και να νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», ενώ ο διαδηλωτής εξεταζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 4 το μεσημέρι, δύο ασφαλίτες με πολιτικά μπούκαραν, παραβιάζοντας το χώρο των Επειγόντων, άνοιγαν τα παραβάν που χωρίζουν τους ασθενείς, διέκοπταν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, απαιτώντας να μάθουν πού είναι ο τραυματισμένος διαδηλωτής για να του πάρουν «μια άτυπη κατάθεση». Κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων του νοσοκομείου, που απαιτούσαν να φύγουν οι ασφαλίτες άμεσα από το χώρο, τελικά απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα όμως ζήτησαν τα ονόματα γιατρών, νοσηλευτών κι όλων όσοι διαμαρτυρήθηκαν. Σε επικοινωνία εργαζομένων του νοσοκομείου με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο διάβημα το αίτημα να μην μπαινοβγαίνουν ασφαλίτες στα νοσοκομεία.

Μέχρι αργά το βράδυ εκατοντάδες συγκεντρωμένοι παρέμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ
Μέχρι αργά το βράδυ εκατοντάδες συγκεντρωμένοι παρέμεναν έξω από τη ΓΑΔΑ
Αλλοι πέντε διαδηλωτές βρέθηκαν χτες στα νοσοκομεία ΚΑΤ και «Λαϊκό», μετά από χτυπήματα που δέχτηκαν στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος. Ο ένας από τους πέντε διαπιστώθηκε ότι έχει ρωγμώδες κάταγμα στη γνάθο και θα επανεξεταστεί τις επόμενες μέρες. Ενας ακόμα διαπιστώθηκε ότι έχει κάκωση στον αυχένα και πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες μέρες. Συνολικά και οι πέντε, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν, αποχώρησαν από τα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ