Τρίτη 17 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Καταγγέλλουν την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία

Την καταδίκη τους για την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία εκφράζουν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους οι δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές Χαϊδαρίου, Καισαριανής, Πετρούπολης, Πάτρας και Ικαρίας, που επισημαίνουν τις ευθύνες της κυβέρνησης και καλούν το λαό σε ξεσηκωμό για να απεμπλακεί η Ελλάδα από το νέο έγκλημα.

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, σε δήλωσή του με αφορμή τους βομβαρδισμούς στη Συρία, κατήγγειλε τη χτεσινή επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές, μαθητές κι εργαζόμενους στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αθήνα, επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης και σημείωσε την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.

Ο δήμαρχος Ικαρίας, Στέλιος Σταμούλος, επισημαίνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, δήλωσε ότι «Αποτελεί τεράστια κοροϊδία ο ισχυρισμός ότι μ' αυτόν τον τρόπο θωρακίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων», καλώντας το λαό της Ικαρίας σε ξεσηκωμό.

Η δημοτική αρχή Καισαριανής επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ο λαός της πόλης καταδικάζει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα και «έχει μακριά αγωνιστική παρακαταθήκη και παράδοση στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σύστημα που τους γεννά».

«Καταδικάζουμε την επίθεση των ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Γαλλίας στη Συρία με τη στήριξη - ανοχή και των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για μια ακόμη φορά, ματώνουν τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος του πλούτου που υπάρχει στην περιοχή», σημειώνει μεταξύ άλλων η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου στην ανακοίνωσή της.

Ο λαός «Τώρα χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για την αποδέσμευση της χώρας μας απ' το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», υπογραμμίζει από την πλευρά της η δημοτική αρχή Πετρούπολης σε αντίστοιχη ανακοίνωσή της.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απόδειξη των ακατάλυτων δεσμών της Ικαρίας με το ΚΚΕ και της δυνατότητας να έχει ξανά το νησί δήμαρχο κομμουνιστή(2023-08-15 00:00:00.0)
Οχι στις βάσεις και στα πυρηνικά! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!(2020-01-14 00:00:00.0)
Εμπρακτη ταξική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες(2018-06-07 00:00:00.0)
Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς(2014-09-27 00:00:00.0)
Για την επιτυχία στην Ικαρία(2010-10-16 00:00:00.0)
Λαϊκό αίτημα και χρόνια διεκδίκηση, η κατασκευή του έργου(2008-08-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ